Contract van onbepaalde duur & interim contracten

Tj2940
Topic Starter
Berichten: 56

Contract van onbepaalde duur & interim contracten

#1 , 03 apr 2012 17:18

Ik heb 6 weken geleden een contract gaan ondertekenen van onbepaalde duur met startdatum 5 maart. Nadat ik er een week gewerkt heb kreeg ik van een interim een weekcontract van 5 maart tot en met 9 maart.
Een week later weer, enzovoort. Tot ik op donderdag 29 maart ontslagen werd, mondeling. Dus geen C4 aangezien ik volgens hun enkel een interim contract had aangezien ik akkoord ging met het interim contract.
Dit maakt dus dat ik geen opzegvergoeding krijg van 1 week zoals in het contract van onbepaalde duur staat.
Het enige ik heb is een bewijs (wat ik zelf nog ben gaan vragen en waar ze niet zo blij met waren dat ze dit moesten maken van mij) dat ik alles terug heb ingeleverd.

Is dit normaal dat men via interim en een contract van onbepaalde duur heeft?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
VDG2
Berichten: 785

#2 , 03 apr 2012 18:15

Via interim kan je volgens mij geen contract van onbepaalde duur hebben gezien interim per definitie bepaalde duur is. Wat staat er in het contract onbepaalde duur die je hebt ondertekend? Heb je hier een exemplaar van?

De werkgever (interimkantoor) is verplicht om u een C4 af te leveren.
Aan het einde van een arbeidsovereenkomst moet de werkgever bepaalde belangrijke documenten leveren, zoals de fiscale fiche, de individuele rekening van de laatste betalingen of het vakantieattest voor werknemers. De werkgever moet ook een werkloosheidsattest (formulier C4) overhandigen, waarmee de werknemer een werkloosheidsuitkering kan aanvragen.

Tj2940
Topic Starter
Berichten: 56

#3 , 03 apr 2012 18:42

Contract van onbepaalde duur was van de firma zelf, niet van interim. Dit contract heb ik nog en enkele intressante passages hieruit zijn:

Voltijdse arbeidsovereenkomst voor arbeiders

artikel 4
Deze overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde duur en vangt aan op 05/03/2012.
De onderhavige arbeidsovereenkomst wordt op de proef gesloten. De proeftijd bedraagt 14 kalenderdagen.
Indien de uitvoering van de arbeidsovereenkomst tijdens de proeftijd wordt geschorst, wordt de proeftijd verlengd met een periode gelijk aan die van de schorsing, zonder dat de proeftijd evenwel met meer dan zeven kalenderdagen kan verlengd worden.
Tijdens de eerste 7 dagen van de proeftijd kan de arbeidsovereenkomst niet beëindigd worden. Vanaf de 8ste tot en met de 14de dag van de proeftijd kan elke partij de arbeidsovereenkomst verbreken zonder opzegging of vergoeding.

artikel 14

Tijdens de proeftijd kunnen werkgever en arbeider de overeenkomst beëindigen vanaf de 8ste kalenderdag en zolang de proeftijd loopt, zonder enige opzegging of vergoeding, op het einde van elke werkdag.
Na de proeftijd en indien onderhavige overeenkomst voor onbepaalde tijd werd gesloten, kan zij worden beëindigd mits de opzeggingstermijnen in acht worden genomen die werden vastgesteld door de Arbeidsovereenkomstenwet van 3 juli 1978 en door de Collectieve Arbeidsovereenkomst nr.75 van 20 december 1999.
In overeenstemming met de bepalingen van artikel 60 van de Arbeidsovereenkomstenwet van 3 juli 1978 en indien de arbeider minder dan 6 maanden ononderbroken dienst telt in de onderneming, bedraagt de opzeggingstermijn echter 7 kalenderdagen wanneer het onslag wordt betekend door de werkgever, en 3 kalenderdagen wanneer het ontslag wordt betekend door de arbeider.

Reclame

VDG2
Berichten: 785

#4 , 03 apr 2012 21:55

Je hebt een (door beide partijen?) ondertekende arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur. Uw proeftijd is voorbij en je hebt minder dan 6 maanden anciënniteit. Je het dus recht op een opzegtermijn van 7 dagen. MAAR een mondeling ontslag is niet geldig. U bent dus nog in dienst.
 
Opzegging dient schriftelijk gegeven te worden , dus gewoon gaan werken want je bent nog steeds niet ontslagen , pas op want als je weg blijft kan hij je nu voor dwingende redenen ontslaan , dus zonder vergoeding. (art 37 AOK)


Ik raad u ook aan onmiddellijk contact op te nemen met uw vakbond indien je aangesloten bent. Anders met de sociale inspectie: http://www.werk.belgie.be/defaultTab.aspx?id=6552" onclick="window.open(this.href);return false;

Heb je die interimcontracten ondertekend trouwens? Ik vermoed van wel, wat maakt dat u tegelijk een AOK onbepaalde én bepaalde duur heeft. Gezien dit een nogal uitzonderlijke situatie is zou ik er zeker geen gras over laten groeien en onmiddellijk gespecialiseerde hulp zoeken (vakbond, wetswinkel, sociale inspectie,...) al is het maar om uw eigen rechten veilig te stellen.

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”