Welke werkloosheidsuitkering bij twee C4 formulieren?

Benny1
Topic Starter
Berichten: 6

Welke werkloosheidsuitkering bij twee C4 formulieren?

#1 , 12 feb 2010 20:30

Werkgever A heeft beslist om de arbeidsovereenkomst met werknemer (bediende) te verbreken, en heeft daarbij correct een verbrekingsvergoeding uitbetaald. Deze periode van verbrekingsvergoeding loopt gedurende 20 maanden, en deze is volledig
correct volgens formule Claeys. Werknemer heeft ook reeds een C4 formulier (van Werkgever A) bekomen dat hij pas na 20
maanden aan de uitbetalingsinstelling zou kunnen overhandigen om werkloosheidsuitkering te bekomen.
Echter tijdens deze periode van 20 maanden verbrekingsvergoeding (bijvoorbeeld na 2 maanden) begint de werknemer bij een andere
werkgever B te werken aan een loon dat veel lager ligt dan het loon dat hij vroeger had bij Werkgever A. Enkele maanden nadien wordt hij ontslagen bij werkgever B (met een nieuw C4 formulier). Bijgevolg heeft de werknemer op dat moment 2 verschillende C4 formulieren in bezit (1 van Werkgever A en 1 van Werkgever B). En hij heeft op dat moment nog geen van deze 2 C4 formulieren ingediend om werkloosheidsuitkering aan te vragen (omdat de periode van 20 maanden verbrekingsvergoeding nog niet verstreken zijn).
Op het moment dat de periode van 20 maanden verbrekingsvergoeding verstrijkt is de werknemer werkloos en dient hij zijn C4 formulieren in bij de uitbetalingsinstelling om werkloosheidsuitkering te bekomen. Welke werkloosheidsuitkering zal hij dan bekomen? De hogere werkloosheidsuitkering gebaseerd op het eerste C4 formulier (van Werkgever A)? Of de lagere werkloosheidsuitkering gebaseerd op het tweede C4 formulier (van Werkgever B)?

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 14 feb 2010 09:42

Pas NA het verstrijken van de periode van verbrekingsvergoeding kan aanspraak gemaakt worden op werkloosheidsuitkering.

Bij het deeltijds (50%) werk bij werkgever B kan de werknemer het statuut "deeltijdse werknemer met behoud van rechten" bekomen indien hij voor de overige 50% voldoet aan de toekenningsvoorwaarden inzake uitkeringen uit art.44 e.v. Werkloosheidsbesluit 25 november 1991,zijnde onvrijwillig zonder arbeid en zonder loon,beschikbaar voor de arbeidsmarkt,arbeidsgeschikt.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

xena

#3 , 14 feb 2010 11:38

.
Laatst gewijzigd door xena op 21 okt 2011 15:30, 1 keer totaal gewijzigd.

Reclame

Benny1
Topic Starter
Berichten: 6

#4 , 14 feb 2010 16:37


(bijvoorbeeld na 2 maanden) Welke werkloosheidsuitkering zal hij dan bekomen? De hogere werkloosheidsuitkering gebaseerd op het eerste C4 formulier (van Werkgever A)? Of de lagere werkloosheidsuitkering gebaseerd op het tweede C4 formulier (van Werkgever B)?
op basis van werkgever b want uw tewerkstelling was minstens 4 weken bij werkgever b . tenzij u ouder bent dan 45 jaar en de termijn geen 20 maanden is , maar langer dan 2 jaar geld de voordeligste regeling .
Bedankt voor jullie nuttige antwoorden.
Ik begrijp nog niet goed waarom je hierboven schreef: "langer dan 2 jaar geld de voordeligste regeling".
Bedoel je dat de periode van verbrekingsvergoeding minstens 2 jaar moest zijn om de voordeligste regeling te laten gelden?

De werknemer is 47 jaar, en het betreft in dit geval zijn eerste uitkeringsaanvraag binnen de werkloosheidsverzekering, hij heeft nog nooit werkloosheidsuitkering ontvangen.
Op de RVA website Infobladen werknemers "Volledige werkloosheid", "Hoeveel bedraagt uw uitkering na een tewerkstelling", "Wat is het laatst verdiende loon?" staat deze tekst vermeld:
"Indien u evenwel geen uitkeringen hebt ontvangen gedurende ten minste 2 jaar en u in die periode een tewerkstelling hebt van ten minste 4 aaneensluitende weken bij éénzelfde werkgever, dan zal dit loon in rekening worden gebracht. Bent u meer dan 45 jaar op het ogenblik van de werkhervatting dan wordt de meest voordelige uitkering toegekend".

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”