mijn baas sluist mij door naar een andere firma

herman138
Topic Starter
Berichten: 5

mijn baas sluist mij door naar een andere firma

#1 , 02 feb 2010 18:23

Hallo,
graag iemands mening of advies over volgend probleem:

Ik werk al gedurende +/- 10 jaar als arbeider voor mijn zelfde baas. Die heeft een aantal verschillende vennootschappen.
Nu wil hij mij van de ene firma doorsluizen naar een andere (allebei bouwonderneming). De firma waar ik nu voor werk houdt op te bestaan.
Volgens mijn baas is dat geen enkel probleem, ik ga daar niks van merken volgens hem.
Nu vroeg ik mij af of dit wel klopt... wat met anciënniteit, ontslagvoorwaarden, nieuwe proefperiode, etc..?
Ik moet eerlijkheidshalve wel zeggen dat ik altijd een goede verstandhouding heb gehad met mijn baas en dat hij altijd correct is geweest wat betreft loon en andere voorwaarden.

bedankt alvast!

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
xena

#2 , 02 feb 2010 18:46


Volgens mijn baas is dat geen enkel probleem, ik ga daar niks van merken volgens hem.
Nu vroeg ik mij af of dit wel klopt... wat met anciënniteit, ontslagvoorwaarden, nieuwe proefperiode, etc..?
u zou daar niks voor moeten doen indien die firma uw firma zou overnemen . in het andere geval kan u best , het behoud van deze rechten met een overeenkomst vastleggen .

j.demoor
Berichten: 10360

#3 , 04 feb 2010 10:57

“Art.7.De rechten en verplichtingen, welke voor de vervreemder voortvloeien uit de op het tijdstip van de overgang in de zin van artikel 1, 1°, bestaande arbeidsovereenkomsten, gaan door deze overgang op de verkrijger over.”(7 JUNI 1985. _ Collectieve arbeidsovereenkomst nr. 32 bis betreffende het behoud van de rechten van de werknemers bij wijziging van werkgever ingevolge de overgang van ondernemingen krachtens overeenkomst.).


“Art.1134.Alle overeenkomsten die wettig zijn aangegaan, strekken degenen die deze hebben aangegaan, tot wet. Zij kunnen niet herroepen worden dan met hun WEDERZIJDSE toestemming of op gronden door de wet erkend...”(Burgerlijk Wetboek).

Betreft het geen overgang van onderneming dan dient de lopende arbeidsovereenkomst opgezegd door de huidige werkgever en een nieuwe overeenkomst gesloten met de nieuwe werkgever.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

3399AAaa
Berichten: 818

#4 , 04 feb 2010 17:45

Ik herinner me uit de cursus arbeidsrecht dat daar toen grondig op doorgeboomd is. Jammer genoeg is dat niet mijn specialisatie.

Misschien moet u de vraag eens stellen onder een ander topic, want in de arbeidswetten of het arbeidsrecht is dat een belangrijk probleem.
Plus est en vous

Vandebos
Berichten: 16087

#5 , 04 feb 2010 18:33

verplaatst naar het juiste subforum.

JanZP
Berichten: 2

#6 , 15 mar 2010 20:11

Ik heb hetzelfde voorgehad, maar dit door een functieverandering.

Er was dan uiteraard geen proeftermijn, maar ik heb expliciet moeten vragen naar het overzetten van mijn anciënniteit.

Ik raad je aan dit gewoon even na te vragen bij hem en de overzetting van deze rechten schriftelijk te laten bevestigen.

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”