Werknemer ontslagen na zijn ziekteverlof

jamila
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

Werknemer ontslagen na zijn ziekteverlof

#1 , 7 maand 2 dagen geleden (24 jun 2019 11:03)

Beste

Ik ben voorzitster van een vzw en wij hebben binnen onze organisatie verschillende projecten. waarvan 1 project met betaalde personeelsleden.
Onze maatschappelijke zetel is in stad X en de werking is in stad Y Nu wij hebben 3 personeelsleden en omdat ik als werkgever niet ter plaatste kan zijn op onze werkterrein hebben ze wel veel vrijheid. Een daarvan is mijn broer die in het verleden zelf voorzitter was en zelf ontslag genomen heeft in zijn vorige job zodat hij bij ons als coördinator kan werken. Het loopt sinds 1,6 jaar volledig verkeerd waardoor ik hem wil ontslagen om dringende reden omdat hij niet de competenties heeft van een coördinator, Hij maakt veel fouten legt zelf afspraken met klanten en andere organisaties zonder mijn weten weigert werk en heeft zich nu bijna 2 maanden ziek gemeld. Dus ik kan hem niet ontslagen. Hij heeft nog een mailadres waar ik niet op kan deze mailadres behoort tot de vzw hij heeft een slot van de werkruimte die hij weigert af te geven. Workshop die zonder mijn weten zijn vastgelegd gaan niet door zonder enige verwittiging en zo brengt hij de organisatie in een moeilijke situatie waardoor klanten en andere organisatie geen vertrouwen meer hebben in onze werking. Hij maakt geen verslagen op en geeft valse werkplanning door enz....

Mvg
J.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
father b
Berichten: 1003
Juridisch actief: Nee

#2 , 7 maand 2 dagen geleden (24 jun 2019 11:46)

Volgens mij is hier geen sprake van dringende reden : u haalt aan dat het reeds 1.6 jaar mank loopt. Dus van hoogdringendheid is hier geen sprake meer. Bovendien heeft hij zich reeds 2 maanden ziek gemeld = zeker geen hoogdringendheid. U kunt hem gewoon ontslaan mits de nodige vooropzeg en of ontslagvergoeding.
Als werkgever blijft u ook een beetje veel in gebreke : 1.6 jaar laten aanslepen ??

denlowie
Berichten: 14867
Juridisch actief: Nee

#3 , 7 maand 2 dagen geleden (24 jun 2019 11:51)

U kan hem onmiddellijk tijdens zijn ziekte afdanken mits een VERBREKINGSVERGOEDING , maar de gemotiveerde reden mag zeker zijn ziekte niet zijn !

Verbrekingsvergoeding = het loon die gelijk is aan de vooropzeg .
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Reclame

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”