Pagina 1 van 1

ontslag onderlinge overeenkomst

Geplaatst: 13 jun 2019 22:51
door terrynj
Enkele maanden terug is door de zaakvoerder ontdekt dat ik mezelf verrijkte door zwartwerk in eigen zak te steken en zaken voor privégebruik liet maken.
Het is begonnen met iets klein maar geescaleerd doordat ik een zeer grote zelfstandigheid ,verantwoordelijke en leidinggevende functie had. Ik zou het liefst de klok terugdraaien maar, gedane zaken nemen geen keer.
Er is toen een e-mail naar mij verstuurd waarin er dus stond " dat ik de zaak financieel nadeel had berokkend en dit normaal gelijk staat aan ontslag om dringende redenen en klacht neerlegging". Ik diende de zaken op te lossen en de spons zou over de gehele zaak worden gewreven zodat we weer met schone lei konden verder werken. Wat ik dus ook voor een klein deel heb gedaan. Vanaf dan zijn er geen nieuwe feiten gepleegd Een drietal maanden nadien kom ik op het werk waar de zaakvoerder mij melde dat ik werd ontslagen om dringende redenen voor de hierboven en bijkomende feiten. Er is toen onmiddellijk iemand nieuw in mijn plaats beginnen werken. Zaakvoerder deed een voorstel om een beeindiging in onderling akkoord te voorzien. (Er is mij wel een ontslagbrief aangetekend verstuurd) Ik ben hierop ingegaan met bijkomende tekst, dat de begonnen maand zou worden uitbetaald en dat bij deze alle geschillen tussen ons waren afgehandeld. Wij hebben dit beiden ondertekend. Daar ik geen C4 ,uitbetaling van vakantiegeld en het laatste maandloon kreeg heb ik de vakbond ingeschakeld. Deze heeft verschillende aanmaningen verstuurd waarop geen reactie kwam. Nu heeft de vakbond een aangetekend schrijven, met de dreiging om een gerechtsdeurwaarder te gelasten, verstuurd. Hierop heeft hij naar mij een email verstuurd waarop hij opnieuw dreigt met het inschakelen van een advocaat en klacht neerlegging. Hij somt ook nog een gevallen op waarbij klanten willen getuigen over betaald zwartwerk. Hij dreigt om een factuur van 20000,-euro naar mij te sturen om zijn geleden schade te vergoeden. Hij wacht op een antwoord nog deze week zodat hij de vakbond kan antwoorden. Kan hij dit, na dit te lezen , hard maken? Kan hij nu nog steeds een klacht neerleggen?

Re: ontslag onderlinge overeenkomst

Geplaatst: 14 jun 2019 20:39
door de reden
Een drietal maanden nadien kom ik op het werk waar de zaakvoerder mij melde dat ik werd ontslagen om dringende redenen voor de hierboven en bijkomende feiten. Er is toen onmiddellijk iemand nieuw in mijn plaats beginnen werken. Zaakvoerder deed een voorstel om een beeindiging in onderling akkoord te voorzien. (Er is mij wel een ontslagbrief aangetekend verstuurd) Ik ben hierop ingegaan
de feiten waren verjaard voor een ontslag om dringende reden te kunnen inroepen, waarom teken je dan nog een onderling akkoord waarin allicht een afstand van bepaalde rechten zal staan?

Re: ontslag onderlinge overeenkomst

Geplaatst: 16 jun 2019 20:25
door terrynj
Ja, op zulke momenten neem je soms verkeerde beslissingen en er werd gedreigd met een klacht indienen.