uitnodiging verhoor / klacht

Drone
Topic Starter
Berichten: 2921
Locatie: st-niklaas

Re: uitnodiging verhoor / klacht

#16 , 17 apr 2022 18:09

op 3 jaar hebben ze welgeteld 1 keer de kledij terug gevraagd, in een mail van de persoon die mij beschuldigd van bepaalde dingen en feiten.

advies van advocaat was toen niet afgeven voor de ziekenwagen firma hun lasterlijke en valse aantijgingen aan mijn adres bewijzen (wat ze dus nog niet hebben gedaan)
Lijkt me op het eerste gezicht vrij bedenkelijk advies van je advocaat. Ik zie de link niet met de lasterlijke aantijgingen, noch enige reden om je beroepskledij als ambulancier bij te houden.

Nu goed, het lijkt hier nu niet over te gaan.

Verder begrijp ik de hele zaak van dat ongeval niet. Jij bent als privé-persoon gestopt, waarna het slachtoffer werd overgenomen (toevallig) door je ex-collega’s?

Je ex-collega’s gaan niet rechtstreeks een burgerlijk geding tegen jou aangespannen hebben. Ze zijn hier geen betrokken partij in. Hebben ze een verklaring afgelegd, waarna het Openbaar Ministerie een onderzoek gevraagd heeft door de politie? Of was er een klacht van het slachtoffer over de hulpverlening?

Vervolging voor fouten in hulpverlening door particulieren is heel uitzonderlijk. Dan zou je het al erg grof moeten gemaakt worden.

Zoals al gezegd: voor het openbaar zetten van zo’n filmpjes met leesbare nummerplaten ben je sowieso in fout. Weinig zin om dat te ontkennen.
ik volg het advies van mijn advocaat maar, denk niet dat ze dat tegen mij kunnen gebruiken.

waarom bijhouden als advies? ik vermoed omdat de kledij speciaal op mijn maat werd gemaakt (ik ben nogal "breed" van postuur . . . ) zodat bij eventuele terug in dienst treden er niet achter kledij gezocht moet worden, zelfs vervangkledij verkrijgen voor mensen met normaal postuur was toen al problematisch waardoor men vaak op de privé markt bij gespecialiseerde bedrijven kledij moest aankopen.

voor zover ik uit de mail van de politie kan afleiden hebben mijn ex-collega's de klacht ingediend, of dit via het openbaar ministerie gegaan is heb ik momenteel geen zicht op, nog word dat ergens vermeld in de mail, nog word de firma waarvoor ik werkte vernoemd.

nergens uit de mail kan ik afleiden dat het slachtoffer klacht heeft ingediend, word ook nergens vermeld dat zij enige klacht had over de inzet van de hulpverlening.

en ja, ik stopte als privé persoon en het slachtoffer werd door mijn ex-collega's meegenomen, hoe zij tot de identificatie zijn gekomen dat ik het was is niet geweten op dit moment.

nummerplaten zichtbaar in filmpjes is normaal geen probleem, de auto's die ik voorbij rijd zijn geen betrokken partij en worden niet geviseerd, de nummerplaat van de trekker van de wagen kan ik zelfs op een 27inch HD scherm niet eens lezen.

op dat gebied is het niet anders (voor zover ik weet) dan als met u smartphone filmpjes maken op de openbare weg en deze dan openbaar zetten

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
jefke007
Berichten: 1780

#17 , 17 apr 2022 19:57

Ik vraag mij toch ook af hoe die nummerplaat leesbaar zou kunnen zijn kan zijn op die foto

goncavid
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee
Contacteer: Website

#18 , 30 apr 2022 08:03

Het is niet correct om te schrijven als een beknopte verklaring dat de feiten voorafgaand aan het verhoor aan u bekend zullen worden gemaakt. Bij een schriftelijke uitnodiging dient de beknopte verklaring te worden bijgevoegd.

Reclame

Drone
Topic Starter
Berichten: 2921
Locatie: st-niklaas

#19 , 11 mei 2022 17:49

update;

vandaag PV ontvangen (opgesteld op 25/4/2022, verzonden op 6/5/2022) omdat ik door het rood ben gereden om tot aan de plaats van het ongeval te geraken.

PV is opgesteld op basis van mijn dashcambeelden en zonder mij te verhoren

volgens de mail die de betroffen agente mij stuurde op 17/4/2022 had ik nog tijd tot 24/06/2021 (ik vermoed 24/06/2022) om te antwoorden op een aantal vragen, inclusief de reden waarom ik door het rood ben gereden.

zij haalt ook aan omdat ik de aanrijding zelf niet heb zien gebeuren, ik met als achtergrond van ambulancier geen hulp zou zijn mogen gaan verlenen omdat er al omstaanders waren (die er letterlijk bijstonden en er naar keken)

buiten het feit dat het PV geen bijzondere bewijswaarde meer heeft, dit is toch niet meer de normale gang van zaken?

edit:

artikel 5 en artikel 61.1.1 worden weerhouden tegen mij

verklaring van de agente stel ik mij vragen bij, ik zou andere in gevaar hebben gebracht en mogelijks een ander ongeval veroorzaakt kunnen hebben

lijkt mij raar, dashcambeelden zijn duidelijk, geen tegenliggers, kruispunt is geblokkeerd, nergens beweging van een ander voertuig of zwakke weggebruiker . . .

Thomas_A
Berichten: 1404
Juridisch actief: Nee

#20 , 11 mei 2022 19:36

Dat je als ambulancier geen hulp zou mogen verlenen omdat er al andere omstaanders waren, mag die inspecteur wel vinden maar dit gaan ze nooit weerhouden. Is uiteraard onzin.

Dat je door het rood gereden bent terwijl je niet met een prioritair voertuig reed, tja, daar geef ik je weinig kans voor. Je zou bij de politierechter je kans kunnen wagen, maar dat kan alle richtingen uit.

Drone
Topic Starter
Berichten: 2921
Locatie: st-niklaas

#21 , 11 mei 2022 19:57

Dat je als ambulancier geen hulp zou mogen verlenen omdat er al andere omstaanders waren, mag die inspecteur wel vinden maar dit gaan ze nooit weerhouden. Is uiteraard onzin.

Dat je door het rood gereden bent terwijl je niet met een prioritair voertuig reed, tja, daar geef ik je weinig kans voor. Je zou bij de politierechter je kans kunnen wagen, maar dat kan alle richtingen uit.
had het niet veilig geweest om uit de "file" te gaan, door het rood te rijden en het kruispunt half over te steken dan had ik het ook niet gedaan, maar alles stond stil / geblokkeerd door het ongeval.

ik heb genoeg ervaring op dat gebied om dat te kunnen inschatten, op 8 jaar tijd nooit enig ongeval gehad als bestuurder van de ziekenwagen en ik moest regelmatig het kruispunt aan het sportpaleis over in zowel de ochtend en de avondspits (en alle andere tijden van de dag) . . .

maar nood breekt wet zeker?

Er ligt een aangereden fietser op de weg die niet meer beweegt, overleden of reanimatie?

dat kan ik niet vanuit de wagen beoordelen en dan val ik (als burger op dat moment) terug op artikel 422bis en 422ter., immers er was nog niks van hulpdiensten aanwezig, zelfs nog geen sirene in de verte te horen.

maar om u idee te geven wat ik daar dan daadwerkelijk aantrof (foto van gelijkaardige verwonding, foto van het internet, kijken op eigen risico);

https://i.ibb.co/vvGykpk/277766707-1429 ... 7585-n.jpg

mij parkeren voor ik het kruispunt oprijd is ook geen valiable optie, al mijn gerief om de eerste zorgen toe te dienen ligt in mijn auto

Thomas_A
Berichten: 1404
Juridisch actief: Nee

#22 , 11 mei 2022 20:04

Vrijwillige brandweermannen van wacht onderweg naar de kazerne heb ik dat argument ook al weten gebruiken, en streng veroordeeld worden voor de politierechter.

Ondanks uw ervaring kunnen andere bestuurders u niet herkennen als prioritair voertuig en wordt een gevaarlijke situatie gecreëerd.

Persoonlijke noot: ik ken de wereld van de hulpverlening ook al 25 jaar, en dit zijn de cowboypraktijken die er echt zouden uit moeten. Met alle respect voor uw inzet.

Drone
Topic Starter
Berichten: 2921
Locatie: st-niklaas

#23 , 11 mei 2022 20:22

ik weet maar al te goed wat de vrijwillige brandweermannen doen om zo snel mogelijk aan de kazerne te geraken, der staat hier kort tegen mijn appartement nog steeds een herdenking voor zo iemand die verongelukt is omdat hij te snel en met onaangepaste rijstijl reed.

https://goo.gl/maps/cC1oKcPYRPqkxm6e9

de meeste brandweermannen hebben en zullen nooit met een prioritair voertuig rijden en bouwen dan ook niet de nodige ervaring op om zulke dingen in het verkeer in te schatten.

maar om wat ik deed "cowboy praktijken" te noemen, das toch een stap te ver en ongegrond.

Mocht het daadwerkelijk een reanimatie zijn geweest dan telt elke seconde en de ziekenwagen arriveerde pas +/- 3min nadat ik was gearriveerd.

ja, het is een dun draadje dat word bewandeld

debraplm51
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

#24 , 23 mei 2022 11:07

Op de uitnodiging zal wel een reden van het verhoor staan, laar meestal wordt daar over gekeken.
myfiosgateway.com
mobdro

Drone
Topic Starter
Berichten: 2921
Locatie: st-niklaas

#25 , 23 mei 2022 23:40

Op de uitnodiging zal wel een reden van het verhoor staan, laar meestal wordt daar over gekeken.
myfiosgateway.com
mobdro
op de originele uitnodiging voor verhoor staat geen reden, nog wat mij specifiek ten laste word gelegd.

staat normaal op de eerst pagina, is niet de eerste keer dat ik zo een uitnodiging krijg helaas.

enige van informatie dat ik heb is wat ik kleine 1,5 maand geleden te horen kreeg via de telefoon, maar dat kan ik niet als officieel beschouwen, aan de telefoon kan men gelijk wat zeggen.

agente zei toen dat ze het er niet opzette omdat het "uitgebreid" en "veel" was . . .

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”