Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Johan f
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Medisch ongeschikt

#1 , 3 maand 2 weken geleden (11 jun 2018 17:39)

Ik werk ruim 32 jaar bij mijn werkgever in de haven van antwerpen . De afdeling waar ik al die jaren tewerk gesteld was is in de loop van vorig jaar gesloten . Ik werd overgezet naar een andere afdeling . Maar daar wordt veel in de hoogte gewerkt . Daar ik een vorm van hoogtevrees heb , ben ik niet meer geschikt om het werk daar te blijven uitvoeren . Begin volgend jaar wordt ik 58 jaar . Mijn werkgever heeft me al voorgesteld om me medisch ongeschikt te laten verklaren .
Ik zou dan een werkloosheidsvergoeding krijgen plus een bijdrage van mijn werkgever . Zodat ik niet al te veel loonverlies zou leiden .
Nu mijn vraag is ....
Wanneer ik dan arbeidsongeschikt zou verklaard worden . Mag ik dan een opleiding bij de vdab volgen om nadien terug een aangepaste job te vinden .
Ik denk hierbij aan bestuurder van een autocar .

Enerzijts
Wanneer ik dan op 60 jarige leefdheid op vervroegd pensioen zou willen gaan . Mag ik dan een aantal uren per dag let een autobus gaan rijden ??

Mvg
Johan f

Inazuma
Berichten: 3319

#2 , 3 maand 1 week geleden (12 jun 2018 23:05)

Kan je vraag niet beantwoorden, maar ik hoor een verontrustend aantal gevallen vanuit "de haven" waarin men plots "medische ongeschiktheid" gaat inroepen om mensen te ontslaan.

Scheikundige sector ?


Ga zeker ook met je vragen langs je vakbondskantoor als je gesyndiceerd bent.
Weg Wanbeheer.be
De overheid als verkeersovertreder.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”