Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Indien u hiernaar op zoek bent, raadpleeg Jureca De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Johan f
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Medisch ongeschikt

#1 , 6 maand 1 week geleden (11 jun 2018 17:39)

Ik werk ruim 32 jaar bij mijn werkgever in de haven van antwerpen . De afdeling waar ik al die jaren tewerk gesteld was is in de loop van vorig jaar gesloten . Ik werd overgezet naar een andere afdeling . Maar daar wordt veel in de hoogte gewerkt . Daar ik een vorm van hoogtevrees heb , ben ik niet meer geschikt om het werk daar te blijven uitvoeren . Begin volgend jaar wordt ik 58 jaar . Mijn werkgever heeft me al voorgesteld om me medisch ongeschikt te laten verklaren .
Ik zou dan een werkloosheidsvergoeding krijgen plus een bijdrage van mijn werkgever . Zodat ik niet al te veel loonverlies zou leiden .
Nu mijn vraag is ....
Wanneer ik dan arbeidsongeschikt zou verklaard worden . Mag ik dan een opleiding bij de vdab volgen om nadien terug een aangepaste job te vinden .
Ik denk hierbij aan bestuurder van een autocar .

Enerzijts
Wanneer ik dan op 60 jarige leefdheid op vervroegd pensioen zou willen gaan . Mag ik dan een aantal uren per dag let een autobus gaan rijden ??

Mvg
Johan f

Inazuma
Berichten: 3584

#2 , 6 maand 5 dagen geleden (12 jun 2018 23:05)

Kan je vraag niet beantwoorden, maar ik hoor een verontrustend aantal gevallen vanuit "de haven" waarin men plots "medische ongeschiktheid" gaat inroepen om mensen te ontslaan.

Scheikundige sector ?


Ga zeker ook met je vragen langs je vakbondskantoor als je gesyndiceerd bent.
Weg Wanbeheer.be
De overheid als verkeersovertreder.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Aanwerving & Ontslag”