BTW // TRANSPORT // ABC(D) LEVERING

jurriaandewit
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

BTW // TRANSPORT // ABC(D) LEVERING

#1 , 6 maand 3 weken geleden (27 feb 2019 15:39)

De klant buiten de Europese Unie heeft een contract met zijn tussenpersoon in Den Haag. De tussenpersoon koopt in veel verschillende landen goederen bijvoorbeeld Duitsland. Dit is de meest eenvoudige manier. Waarbij de leverancier levert aan tussenpersoonen tussenpersoon levert aan de klant.

Als tussenpersoon dan Incoterms FCA VW hebben, betekend dat tussenpersoon in Den Haag gaat exporteren buiten de Europese Unie. Dit is de eenvoudige Driehoeksverkoop. De leverancier betaald aan een partij die zelf goederen ophaalt en zelf direct de goederen naar het buitenland brengt (fysiek). Hier geldt het nul-tariefHet wordt ingewikkelder als hier een partij (tussenpersoon B) tussen zit (tussen tussenpersoon A en de klant). De leverancier verkoopt aan tussenpersoon A in Den Haag. Op datzelfde moment verkoopt tussenpersoon A het aan de tussenpersoon B van de klant (back-to-back). De tussenpersoon B van de klant verkoopt het aan de klant zelf. Van leverancier naar tussenpersoon A zit btw op. De tussenpersoon a doet hetzelfde aan de tussenpersoon b van de klant die zich binnen de Europese Unie bevindt en daar zit ook btw op.Maar vanwege die extra tussenpersoon b moet je die btw betalen. Goederen moeten eigenlijk gelijk uit de Europese Unie maar in papierketting gebeurt dat dus niet. Dus als je naar papierenketting kijkt, gaat het van de leverancier naar de tussenpersoon A. De goederen blijven op papier in de Europese Unie. Tussenpersoon A verkoopt aan de tussenpersoon B. Op papier zijn de goederen nog steeds in de Europese Unie. Die tussenpersoon B gaat het exporteren naar de klant in het buitenland.Hoe kan tussenpersoon A deze betaling van de btw voorkomen?

LEVERANCIER (BINNEN DE EU) -------> TUSSENPERSOON A (BINNEN DE EU) -----> TUSSENPERSOON B (BINNEN DE EU) ------> KLANT BUITEN DE EU --- PAPIERKETTINGLEVERANCIER (BINNEN DE EU) ----------------------------------------------------------------------------------------> KLANT BUITEN DE EU (FYSIEK)

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
LeenW
Berichten: 8371

#2 , 6 maand 3 weken geleden (27 feb 2019 15:42)

Ik denk dat u een Nederlands forum zoekt:

https://rechtenforum.nl/

Reclame

Terug naar “Archief”