veranderen van verzekering

johan V
Topic Starter
Berichten: 154

veranderen van verzekering

#1 , 2 jaar 2 maand geleden (11 nov 2016 17:32)

Beste Forum,hierbij een vraagje betreffende verzekeringen.Stel dat iemand wil veranderen van verzekeringsmaatschappij(woningverz+familie,),maar dat er nog een schadegeval lopende is bij zijn huidige verzekering in zijn voordeel.Wat gebeurt er dan met dit schadegeval,want dit word blijkbaar niet overgenomen door de nieuwe verzekering.Heeft dit invloed op het schadegeval. Dank voor uw advies.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel gratis onze helpdesk (09/32.00.065) voor een eerste antwoord op uw vraag.
basejumper
Berichten: 2904
Locatie: Diest

#2 , 2 jaar 2 maand geleden (12 nov 2016 18:28)

Uiteraard blijft bestaand schadedossier bij huidige maatschappij. Een nieuwe verzekeraar neemt nooit een schadegeval over dat ontstond vooraleer u bij hen een verzekeringsovereenkomst had.
Dat schadegeval zal dus normaal afgehandeld worden door betrokken maatschappij. Het feit dat u een andere keuze maakt doet daar geen afbreuk aan. Uiteraard zal de maatschappij in kwestie wel minder bereid zijn tot commerciële toegevingen buiten de polisvoorwaarden als u daar met alles vertrekt.
Uit zelfbeheersing groeit de Kracht.
Zelfkennis brengt ons tot Wijsheid.
Zelfvervolmaking leidt ons tot Schoonheid.

Reclame

Terug naar “Andere”