Waarborg ingetrokken

JolienC
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Waarborg ingetrokken

#1 , 3 maand 1 week geleden (09 jun 2019 08:19)

Gisteren heb ik samen met 4 vriendinnen een sloep gehuurd die je kan besturen zonder vaarbewijs. De huur voor 2 uren kost €100, de waarborg €200. Met een minuutje uitleg mochten we 2 uren vrij varen op de Leie. Kort nadat we vertrokken raakten we echter vast in het slijk bij een stuk ondiep water (op ongeveer 2 meter afstand van de gracht - dus nergens tegen gebotst). We geraakten hier zelf niet meteen uit dus besloten we het bedrijf te bellen om ons even achteruit te trekken. De eigenaar reageerde meteen heel onvriendelijk en dreigde meteen met de waarborg in te houden voor sleepkosten. Door de stroming van een andere boot kwam de boot los en hebben we onze tocht nog 1,5uur kunnen verder zetten zonder verdere problemen. Bij aankomst vroeg de eigenaar wat er gebeurd was. Hij testte meteen de boot om te zien of er schade was. Hij kwam vertellen dat hij moeilijk kon sturen en er iets mis was. Volgens hem was de bootschroef geplooid. Hij hield onze waarborg bij en ons rekeningnummer werd opgeschreven. Hij zou de boot laten optillen en onderzoeken. Indien de expert geen problemen vond en er dus geen fouten waren gebeurd van ons uit, zou onze waarborg teruggestort worden.

Het lijkt me wel heel makkelijk om te zeggen dat er schade is en de waarborg in te houden. Wat zijn onze rechten hieromtrent? Kunnen wij een bewijs van de expert eisen?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
denlowie
Berichten: 14261
Juridisch actief: Nee

#2 , 3 maand 1 week geleden (09 jun 2019 08:47)


Wat zijn onze rechten hieromtrent? Kunnen wij een bewijs van de expert eisen?
Natuurlijk kan je dit eisen !

Als hij de waarborg niet terug geeft kan je hem eerst in gebreke stellen aangetekend.

En dan daarna naar de vrederechter en een expert vragen, die u eerst moet betalen die kan een paar duizend euro zijn.

Win je dit dan krijg je u geld van de expert terug.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

jef007
Berichten: 1166

#3 , 3 maand 1 week geleden (09 jun 2019 16:53)

en wat als de verhuurder morgen een slechte schroef monteert om u op te lichten?

Reclame

Terug naar “Andere”