Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Jones
Topic Starter
Berichten: 59
Reputation: 0

Verkeerd geparkeerde auto met 'geweld' verplaatsen

#1 , 1 jaar 1 maand geleden (01 apr 2017 00:15)

Beste leden,

Een probleem dat zich regelmatig voorstelde op ons bedrijfsterrein is dat er auto's dubbel geparkeerd staan.

Vorige keer opperde de diensthoofd van een bepaald departement om bepaalde auto's met een heftruck te verzetten. Is dit niet agressief/vandalisme? Ook al zou je geen schade zien, de onderkant is daar niet op voorzien...

Wat met het verzetten met een echte takelwagen? Op privé terrein? Met alle voorzorgen...

Wat zegt de wet hierover? De diensthoofd heeft ook geen schrik en zou alle schuld op zich nemen (is dit geen voorbedachte rade en een verzwaardering van de feiten).

Er is niets gebeurd, maar ik vraag het me in het algemeen af.

MVG,

Jackrussell
Berichten: 687
Reputation: 0

#2 , 1 jaar 1 maand geleden (17 apr 2017 16:20)

De wet zegt dat de politie een auto mag verplaatsen als de eigenaar/bestuurder een bevel om de auto te verplaatsen negeert of niet reageert/niet bereikbaar is.

Mankeert er wat aan die auto nadat u met een heftruck de auto heeft verplaatst, dan is de schade voor u. Ongeacht wat het diensthoofd heeft verteld over de schuld op zich nemen.


Reclame

Terug naar “Andere”