Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
GediscrimineerdePapa
Topic Starter
Berichten: 5
Juridisch actief: Nee

Fietsongeval, zelfde verzekeraar, Fidea

#1 , 4 dagen 5 uur geleden (13 feb 2018 17:07)

Een klein jaar geleden had ik een fietsongeval. Onderweg naar huis van het werk rijd ik op een van de rijweg gescheiden fietspad.
Ik rij echter op het fietspad links van de weg maar in mijn rijrichting staat een blauw bord dat aanduid dat het om een fietspad gaat en ik daar dus mag rijden. Op een gegeven moment kruis ik een zwijweg. Een wagen die vanuit de tegenovergestelde richting komt draait die zijweg rechts in en moet dus het fietspad waarop ik rij, en in het oranje op de straat is aangeduid, kruisen.
Hij merkt mij te laat op en rijd mij aan ter hoogte van mijn achterwiel.

Op wat kneuzingen en schaafwonden valt de lichamelijke schade wel mee, deze is bovendien gedekt door de arbeidsongevallen verzekering. Tot daar dus geen groot probleem.

Mijn fiets is echter total loss, carbon frame gescheurd. Mijn familiale verzekering was op het moment van de aanrijding nog niet in orde. (door veranderen van bank, ect) Wil het toeval dat ik net veranderd was naar Fidea en dat de persoon die mij aangereden had ook bij Fidea was. Zijn autoverzekering was ook nog niet in orde want had juist een nieuwe wagen...

Als puntje bij paaltje komt dekt Fidea de kosten voor mijn fiets niet en stelt mij bovendien volledig in fout voor het ongeval. :?:


Didymus
Berichten: 996

#2 , 4 dagen 5 uur geleden (13 feb 2018 17:13)

Als de schade ettelijke duizenden euro's bedraagt zoals ik vermoed: op eigen kosten een advocaat aanstellen en de tegenpartij laten dagvaarden voor de politierechtbank.
"sowieso" schrijf je zo.

Milo72
Berichten: 692

#3 , 3 dagen 13 uur geleden (14 feb 2018 08:47)

GediscrimineerdePapa schreef:Zijn autoverzekering was ook nog niet in orde want had juist een nieuwe wagen...

Als puntje bij paaltje komt dekt Fidea de kosten voor mijn fiets niet

Als zijn verzekering effectief "niet in orde" was, en hij dus op het moment van het ongeval NIET verzekerd was (bij Fidea), lijkt het me logisch dat Fidea weigert voor de schade op te draaien. Dan moet je de schade op de veroorzaker verhalen.

GediscrimineerdePapa schreef: en stelt mij bovendien volledig in fout voor het ongeval. :?:

Op basis van wat stellen ze dat jij in fout zou zijn ?
Kwam politie ter plaatse en werd er een PV opgesteld (ongeval met gewonden, dus in principe verplicht) ? Kwam / komt het voor de politierechtbank ?
mss voor alle duidelijkheid es de google maps exacte locatie doorgeven ?
Ik ben geen jurist - mijn posts zijn dus enkel gebaseerd op mijn eigen mening en gezond verstand

GediscrimineerdePapa
Topic Starter
Berichten: 5
Juridisch actief: Nee

#4 , 2 dagen 12 uur geleden (15 feb 2018 10:05)

Dag Milo72,
de locatie: Ternat Vitseroel, 1740 Ternat, 50.875585, 4.197854 Ik kwam dus uit de richting van Brussel en reed al links op het fietspad.
De verzekering baseert zich op het aanrijdingsformulier. De bestuurde verklaarde dat ik het kruispunt schuin overstak en dat ik veel te snel reed... :roll: In zijn verhaal zou ik dus links van hem komen en zijn schade was rechts vooraan. Maar zover denkt een verzekering blijkbaar niet na. Als ze maar zo weinig mogelijk moeten uitbetalen.
Politie kwam niet ter plaatse helaas. Ik ben achteraf maar aangifte gaan doen maar dat werd meteen geklasseerd voor de politierechtbank.

Didymus
Berichten: 996

#5 , 2 dagen 11 uur geleden (15 feb 2018 10:59)

Seponering betekent hoegenaamd niet dat de zaak niet meer voor de rechtbank kan worden gebracht. U zal daar echter zelf stappen toe moeten ondernemen.

U kan beginnen met de verzekering van de tegenpartij een aangetekend schrijven te sturen met een dwingend verzoek om hun standpunt m.b.t. de aansprakelijkheid te herzien wegens manifest in strijd met de vaststellingen op het aanrijdingsformulier en de schade aan de wagen. Dat u zo nodig zal overgaan tot een rechtstreekse dagvaarding, maar dat u er alle vertrouwen in hebt dat het niet zo ver moet komen.
"sowieso" schrijf je zo.

Terug naar “Verkeersongevallen”