Gerontofobe Maggie De Block ?

Prosperreke
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

Gerontofobe Maggie De Block ?

#1 , 08 nov 2018 00:28

Is Maggie "Populair op de kap van één Afghaanse loodgieter" De Block gerontofoob ? In het voorjaar van 2018 kregen alle huisdokters volgens haar diensten een rapport van de ziekteverzekering inzake hun voorschrijfgedrag. Het voorschrijven van antibiotica, klinische biologie, polymedicatie bij ouderen, psychotrope medicatie zoals antidepressiva en medische beeldvorming wordt onder de loep genomen. Aan het voorschrijfgedrag van artsen zal normaliter ook een financiële responsabilisering verbonden worden.

Punt 4.4.5 van het Nationaal akkoord artsen - ziekenfondsen 2018-2019 van 19 december 2017 (Belgisch Staatsblad van 13 februari 2018) viseert echter "polymedicatie" zonder meer. Toch spreekt minister De Block in haar communicatie met de pers en de bevolking over "polymedicatie bij ouderen" (website Het Nieuwsblad, 7 februari 2018, "Huisartsen krijgen rapport van De Block, in de hoop dat ze minder antidepressiva voorschrijven: “Big Brother”). Er zal zeker een probleem zijn met polymedicatie bij ouderen. Maar er is ook een probleem met criminaliteit bij vreemdelingen en allochtonen. Het is echter maar de vraag of een minister van Veiligheid of van Justitie openlijk zou kunnen aankondigen dat hij een plan heeft voor de bestrijding van de vreemdelingen- en allochtonencriminaliteit. Dat zij de procureurs des Konings financieel zullen responsabiliseren wanneer die niet jaar na jaar meer vreemdelingen en allochtonen zullen vervolgen. De vraag is nu waarom men jegens ouderen kan doen hetgeen jegens vreemdelingen en allochtonen niet mag.

Gerontofobe Maggie heeft ook beslist dat 65-plussers geen terugbetaling kunnen krijgen van de door hen bezochte psycholoog (Het Nieuwsblad, 17 juli 2018, p. 6). De diensten van de minister lieten mij weten dat er keuzes moeten gemaakt worden. Waarom dan niet bepalen dat vreemdelingen en allochtonen (minder dan 50 % van West-Europese afkomst) hun psycholoog niet terugbetaald krijgen ? Of wil men ons het leven zo zuur mogelijk maken met het oog op euthanasie ?

Ben ik verkeerd, of zou er tegen deze politiek iets moeten ondernomen worden ?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
Thomas Morus
Berichten: 3011
Juridisch actief: Nee
Locatie: Utopia

#2 , 08 nov 2018 01:06

"Dat zij de procureurs des Konings financieel zullen responsabiliseren wanneer die niet jaar na jaar meer vreemdelingen en allochtonen zullen vervolgen."

Is er één of andere jacht afgekondigd op loslopend wild? Een Endlösung"??? Alsof alle vreemdelingen misdaden begaan en vervolgd moeten worden.
Vreemdeling zijn is niet verboden en geen misdrijf of misdaad.

Daarentegen worden oudjes best niet dood gedrogeerd als straf voor hun ouderdom.

U bent dus vreselijk verkeerd bezig:
Waarom moet criminaliteit begaan door vreemdelingen of allochtonen anders worden vervolgd dan voor autochtonen?
De verkiezingsbeloften van vandaag zijn de belastingen van morgen.

Reclame

Terug naar “Rechten van de Mens / Discriminatie”