Filipijnse vriendin

Joris.a
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Filipijnse vriendin

#1 , 06 jun 2019 21:22

Hallo,

Misschien staat het hier al ergens op maar aangezien hier in België alles veranderd vraag ik het nog eens.

Ik heb sinds oktober 2017 een filipijns meisje leren kennen, ze werkten toen in Qatar. Sindsdien praten en bellen we elke dag met elkaar. Na maanden gepraat te hebben met elkaar had ik dus besloten om 3 weken ( juni 2018 ) naar de Filippijnen te reizen omdat ze toen vakantie had en naar daar ging. Zij is ook al 3 weken ( februari 2019 ) naar België gekomen en ik zou dit jaar in november terug naar de Filippijnen gaan. We hebben zitten praten en we zouden graag samen willen wonen hier in België dus heeft ze besloten om na 5 jaar gewerkt te hebben in Qatar terug te keren naar de Filippijnen om papieren te verzamelen. We hebben zitten opzoeken op internet en we hebben een beetje informatie verzameld van wat we nodig hebben en wat we moeten doen. Eigenlijk maar 1 ding en dat is trouwen.

Mijn vriendin is 27 jaar en ik ben 24 jaar, nu is mijn vraag hoe groot is onze kans dat dit zou lukken en hoe lang zou het ongeveer duren vooraleer ze hier kan komen wonen? En is het een probleem of zou het moeilijker zijn omdat ik nog bij mijn moeder woon?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
Franciscus
Berichten: 34684

#2 , 06 jun 2019 22:15

Zo wie info via ambassade van BE in land waar vriendin woont / afkomstig is.
Heeft vriendin zicht op een arbeidscontract in BE?
Ook een verschil met een master in de kernfysica of geen diploma.
Diploma van Filipijnen zal zo wie zo niet erkend zijn dus ook via ambassade vragen hoe op te lossen. Of daarna bij het NARIC. Dat is het orgaan van de Vlaamse overheid die buitenlandse diploma’s onderzoekt en homologeert

gebrnaam
Berichten: 9
Juridisch actief: Nee

#3 , 07 jun 2019 11:19

zat in soortgelijke situatie, mijn vrouw heeft via volmacht haar ouders op wandel gestuurd in de filippijnen om alle doc te verzamelen, we hebben dan een aanvraag ingediend om te trouwen op het moment dat mijn vrouw in Noorwegen ah werk was, dit gaf als voordeel dat ze nog een arbeidscontract had waardoor de wil om te werken uit kon blijken. Ook melding maken dat je op zoek bent naar eigen (huur) woonst kan helpen.

succes!

Reclame

Joris.a
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

#4 , 08 jun 2019 17:23

Mijn vriendin heeft een diploma van verpleegster maar we hadden gehoord dat als ze 2 jaar terug naar school zou gaan dat haar diploma geldig zou zijn hier in België.

Ze had een 5 jaar arbeidscontract in Qatar en dat was dit jaar afgelopen daarmee dat ze terug naar de Filippijnen is gegaan om al de papieren te verzamelen en alles op te starten. Dus zou het dan moeilijker zijn omdat ze terug in de Filippijnen is zonder werk?

Terug naar “Europees / Internationaal recht”