Doorverkoop van landbouwgrond na wijziging bestemmingsplan

Wouter Missiaen
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Doorverkoop van landbouwgrond na wijziging bestemmingsplan

#1 , 01 jul 2018 08:09

Beste,
wij verkopen een stuk landbouwgrond aan iemand die het (zo vermoeden wij) het zal doorverkopen eens hij erin is geslaagd om de bestemmingsplannen te wijzigen. Het stuk landbouwgrond is gelegen in een zone waarvan het logisch is dat die ooit zal worden verkaveld. Wij hebben zelf geprobeerd om die bestemmingsplannen te laten aanpassen, maar zijn daar niet in geslaagd. Wij vermoeden dat de koper van die grond daar wel toe in staat is (al wil ik niet weten op welke manier).
Bestaat er een mogelijkheid om in de notariële akte een clausule te plaatsen die erin voorziet dat als die grond wordt doorverkocht als bouwgrond, wij een deel van de winst opeisen?
groeten
Wouter

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
mava105
Berichten: 20835
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 01 jul 2018 09:41

Natuurlijk kan dat. Als de notaris dat in de akte zet is dat rechtsgeldig. Maar of die koper dan nog kandidaat is?
Heb zo ooit een gebouw verkocht voor afbraak. Wist dat er appartementen gingen komen van maximaal 3 bouwlagen. Er gingen echter geruchten dat die bouwpromotor een aanvraag zou indienen om er 5 te mogen zetten. Uiteindelijk zijn het er toch maar 3 geworden . Bij meer bouwslagen zou promotor ons een meerprijs van X % moeten betalen. Stond zo in de akte.

Reclame

Terug naar “Landbouw recht”