aanpassing pachtprijs

petergtig60
Topic Starter
Berichten: 15

aanpassing pachtprijs

#1 , 20 mar 2011 16:06

hallo

wij zijn met een aantal personen eigenaar van een stuk landbouwgrond (erfenis) en waarop pacht gegeven is in het verleden . we zouden nu de pachtprijs willen aanpassen aan het huidig tarief namens alle mede eigenaren ,dmv een aangetekend schrijven en ondertekend door alle mede eigenaren , maar de zoon van de pachter is mede eigenaar en zal dus niet willen tekenen .Als wij zijn handtekening niet hebben en wij versturen de aangetekende brief , zijn wij dan juridisch in orde ,of kan de pachter dit naast zich neerleggen
en de oude pachtprijs blijven betalen ?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Vaoke
Berichten: 400

#2 , 21 mar 2011 22:57

Ofwel ben je vooralsnog met z'n allen in onverdeeldheid; maar tergelijkertijd zeggen dat de zoon van de pachter medeeigenaar is.. dan klopt er iets niet.. de zoon van de pachter is blijkbaar een schoonbroer van jullie of niet soms?!
Is er ooit, toen destijds de pacht tot stand is gekomen, een akte verleden bij een notaris voor 9 of 18 jaar; werd die overeenkomst soms meerdere malen stilzwijgend verlengd?
Is de huidige pachter effectief een landbouwer in hoofdberoep?
Waar (in welke streek) is bedoelde landbouwgrond gelegen en situeert deze zich ook in agrarisch gebied?
Hoeveel bedraagt het niet geïndexeerd kadastraal inkomen van bedoeld perceel?
Maak u niet teveel illusies; je kan uw centen beter beleggen op een simpele spaarrekening.. dat brengt op jaarbasis nog altijd véél méér op dan de pachtwaarde van eenvoudig perceel landbouwgrond.

petergtig60
Topic Starter
Berichten: 15

#3 , 22 mar 2011 18:14

mijn vader en zijn broers en zussen hebben de grond geerfd van hun oom. aanvankelijk waren er 15 erfgenamen . een iemand wou van die grond af en heeft op eigen houtje en zonder medeweten van de andere erfgenamen het 1/16 deel waaraan zij recht had ,verkocht aan de zoon van de pachter. pachter is inmiddels 70 geworden , zodat wij stilaan beginnen te denken aan verkopen.
pacht dateert reeds van 1959 en werd inderdaad reeds meerdere malen stilzwijgen verlengd .

maak u ook niet teveel illusies met die banken , ze beloven altijd maar hoge opbrengsten , maar wanneer je het narekend blijkt dit maar een mager beestje . Het geld smelt als sneeuw voor de zon , grond daarintegen krimpt niet .

Reclame

Terug naar “Landbouw recht”