pacht op weide

turner
Topic Starter
Berichten: 4

pacht op weide

#1 , 10 mar 2011 23:31

dag allemaal

Mijn vriendin en ik zijn al een eind op zoek naar een oude boerderij en hebben nu zoiets op het oog. Bij deze boerderij ligt nog een extra weide van 50are, maar deze werd gratis uitgeleend aan een boer. Deze boer eist nu echter het voorkooprecht. Doordat nooit een huur werd betaald, heeft de landbouwer hier eigenlijk geen recht op. Deze boer beweerd nu echter dat hij toch pacht betaalde...

De eigenares van de boerderij vertelde me dat indien deze boer toch in gelijke zou gesteld worden door de vrederechter, de enige mogelijkheid is om het stuk wei over te nemen is zelf ook landbouwer zijn. Weten jullie hier iets meer over?

Dank u wel!!!

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
Turaki
Berichten: 6870

#2 , 11 mar 2011 08:25

Deze boer zal dienen te bewijzen dat hij een mondelinge pachtovereenkomst heeft, en dit op alle mogelijke manieren, bijvoorbeeld door betalingsbewijzen, of getuigenverklaringen. Ook getuigenverklaringen betreffende het gebruik kunnen een aanwijzing vormen van pacht.

U kan best de eigenares een verklaring laten afleggen dat ze nooit betaald is geweest voor het gebruik van deze weide, daar het wel zo is dat indien er geen huur betaald werd, er geen pachtovereenkomst was.

Yvon
Berichten: 88

#3 , 12 mar 2011 20:33

Het is vrij simpel: vraag aan de eigenares dat ze het gebruik opzegt via een aangetekende brief.
Maak een verkoopovereenkomst met de opschortende voorwaarde dat je de grond koopt als die niet verpacht is.
Als de eigenares de brief niet wil versturen dank dan maar dat de grond zal verpacht zijn.

Reclame

Terug naar “Landbouw recht”