Pachtwet

Peter2C
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Pachtwet

#1 , 3 maand 1 week geleden (19 okt 2019 13:34)

Hallo,

ik heb 2 vragen.

1. Kan een landbouwer die een perceel pacht in alle omstandigheden verhinderen dat de eigenaar van dit perceel dit verkoopt aan een niet-landbouwer? En dat zijn pacht dan stopt?

2. Kan een landbouwer die voor enkele percenten ook mede-eigenaar is van dit perceel verhinderen dat de rest van de eigenaars dit perceel kan verkopen? En wat met de pachtwet? Is hij pachter als hij ook mede-eigenaar is voor enkele percenten van deze eigendom?

Met vriendelijke groeten,

Peter

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Jo23
Berichten: 135
Juridisch actief: Nee

#2 , 3 maand 1 week geleden (20 okt 2019 17:55)

U kunt uw grond verkopen maar hou er wel rekening mee dat de pachter altijd voorkooprecht heeft.

Het feit of er op de grond nog een pacht rust, maakt een groot verschil in prijs. Grond ‘vrij van pacht’ is soms 20% tot 30% duurder dan grond die nog voor jaren verpacht is.

Indien u de grond ‘voor vrij’ wil verkopen, zal de landbouwer afstand moeten doen van zijn pacht. U moet hiervoor een prijsvergoeding betalen aan de aftredende pachter ter compensatie van het onderhoud en de uitgevoerde werken op deze grond.

Reclame

Terug naar “Landbouw recht”