zuurstoftoediening als verpleegkundige

Maxine
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

zuurstoftoediening als verpleegkundige

#1 , 1 jaar 5 maand geleden (20 jun 2018 23:23)

Naar aanleiding van een discussie tussen collega's: Hoeveel liter zuurstof mag een verpleegkundige toedienen? En is dit een B1 of B2 handeling?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
mava105
Berichten: 18500
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 1 jaar 5 maand geleden (21 jun 2018 09:33)

Best deze vraag stellen op een medische forum. Een jurist of vrijwilliger hier is niet medische geschoold.

Drone
Berichten: 1973
Locatie: st-niklaas

#3 , 1 jaar 5 maand geleden (21 jun 2018 13:10)

Naar aanleiding van een discussie tussen collega's: Hoeveel liter zuurstof mag een verpleegkundige toedienen? En is dit een B1 of B2 handeling?

als ambulancier op de dienst 100 kan ik zeggen dat indien de patient niet in acute nood verkeerd, u best de gewone behandeling volgt zoals voorgeschreven is door de arts, meestal is dat dan via een neusbril tot 3L O²

indien de patient toch in acute nood verkeert, zoals adem nood, cardiale problemen, plots bewustzijnsvermindering, long embolie,. . . , is het beste dat u kan doen 15L O² geven in afwachting van de hulpdiensten.

dan wel O² geven van een zuurstoffles en NIET via zo een machien da ze op de kamer hebben staan

ik heb het helaas al te vaak meegemaakt dat de zorg/verpleegkundigen in rusthuizen bij levensbedreigende condities (hartstilstand, cardiale problemen, long embolie, . . .) de patient gewoon 2L O² geven via een neusbrilletje en via zo een machien dat ze op hun kamer hebben staan omdat ze niet meer mogen geven

het feit dat zoiets dan alleen maar slaagt op de gewone behandeling en niet op acute aandoeningen word helaas meestal gewoon vergeten of uit besparingstechniek toegepast (O² uit een fles is helaas niet gratis)

Reclame

Terug naar “Medisch- & Sportrecht”