Medicijn op voorschrift zonder voorschrift krijgen

willyboy
Berichten: 897

Re: Medicijn op voorschrift zonder voorschrift krijgen

#31 , 27 jan 2017 15:01

Moest je niet graag hebben dat andere horen wat je besteld kan je dit doen .
Hoe discreet is een vraag om discretie?
Vanaf 2010 moeten apotheken in België wettelijk voorzien zijn van een hoekje of ruimte waar u, als apotheker, in een vertrouwelijke of rustige sfeer kunt antwoorden op de vragen van uw klanten.
Maar hoe kan uw klant u op een onopvallende manier te kennen geven dat hij u onder vier ogen wil spreken? In een volle apotheek om een discreet gesprek vragen is een bijna even grote hindernis als de delicate vraag zelf stellen...

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
artemis
Berichten: 3293

#32 , 27 jan 2017 15:44

Papieren voorschriften zijn bijna verleden tijd.
Bijna? Die zijn verleden tijd.
Je krijgt tegenwoordig enkel nog een barcode mee (ok, wel nog papier), en de apotheek ziet het in zijn computer meteen wat er voorgeschreven is.
Net de huisarts bij moeder op huisbezoek ontmoet en heb het erover gehad.
Hij zegt dat dit een overgangsjaar is. Hij schrijft bij huisbezoeken iig nog papieren voorschriften, en 'zo lang ik niet echt moet overschakelen zal ik dat ook blijven doen!'. Hij is ook nog een huisarts zonder laptop wanneer hij op huisbezoek gaat..

FreelancerIT
Berichten: 1206

#33 , 27 jan 2017 20:20

Een oneindig lopend voorschrift is het niet. Denlowie moet op 01/01/10000 opnieuw een toelating aanvragen...

Papieren voorschiften zijn op veel plaatsen nog steeds de regel... Ik woon in een grootstad en krijg nu nog steeds mijn voorschriften op papier mee... Sommige mensen spreken hier veel te snel in algemeenheden, maken veronderstellingen en antwoorden dan niet echt op de vraag van de TS...

Reclame

Franciscus
Berichten: 38583

#34 , 27 jan 2017 20:56

Machtiging KB 3 juni 2007 inzake uitvoering art 37 wet verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging van 14 juli 94.
Blijkbaar kan elke apotheker dat nu via uw SIS gedeelte op uw eID terugvinden.
Mijn dokter schrijft dat ook ineens voor maanden voor en idd gewoon effe bellen en dan kan ik de volgende lading terug gaan halen.

willyboy
Berichten: 897

#35 , 28 jan 2017 12:29

Er zijn ook dokters die je om de 3 maand willen zien (om 24,5 euro). Om al zo slaappillen op voorschrift te zetten die je al 10 jaar neemt . Ze nemen je bloeddruk en luisteren een rond je hart . Vijf minuten binnen ..de volgende a.u.b . Van bellen en klaarleggen is geen sprake . Er is geen sprake van juridische weg maar enkel een manier van uitvoeren .

FreelancerIT
Berichten: 1206

#36 , 28 jan 2017 12:55

Zal ook wel afhangen van het type van medicament neem ik aan. Ik moet dagelijks 1 tablet slikken voor mijn chronische oesofagitis, tabletten vaak ook enkel te verkrijgen op voorschrift. Als ik een voorschrift nodig heb, bel ik en ligt het al klaar. Moet er niets speciaal voor op consult komen. Voor de medicatie die mijn moeder moet slikken moet ze wel telkens op consult... Die zijn ietske ingrijpender van aard.

willyboy
Berichten: 897

#37 , 28 jan 2017 14:14

Zo is er ook verschil in overhandigen van bloeduitslag . Mijn vroegere huisdokter stuurde dit per mail . De huidige huisdokter weigert dit . Het is kwestie hoe huisdokters hun kassa willen vullen . Een bloed aderlating koste in mijn vroeger hospitaal bijna 50 euro (een specialist kwam goedendag zeggen) . Nu kost het 3 euro in ander hospitaal . Zelfde handeling . Juridisch is er nog veel werk om alles op 1 lijn te krijgen .

artemis
Berichten: 3293

#38 , 28 jan 2017 17:28

Zo is er ook verschil in overhandigen van bloeduitslag . Mijn vroegere huisdokter stuurde dit per mail . De huidige huisdokter weigert dit . .
Mogelijk wil huisarts zijn mailadres niet prijsgeven.
Bij bloedanalyse vinkt de arts op een blad aan wat precies in het bloed onderzocht moet worden. Op dergelijk blad staat ook een vakje 'kopie naar patiënt sturen'. Gewoon aan de arts vragen dat vakje mee aan te vinken en je krijgt een kopie van het labo toegestuurd. Ik heb nog nooit met een arts te maken gehad die dat weigerde en ik vraag altijd een kopie voor mezelf.

willyboy
Berichten: 897

#39 , 29 jan 2017 09:34

De vroegere huisdokter gebruikte een hotmail adres welke enkel het doel had bloeduitslagen te sturen . Hij deed niets anders met dit adres .
Nooit kreeg ik brief van labo zelf .
Als geen abnormale toestanden in het bloed kon je het ophalen aan de receptie van de huisdokter na telefonische vraag .(andere huisdokter) Indien een kruisje op het blad ...kon naar mij met 24,5 euro .
In de medisch sector stelt iedereen zijn eigen regels . Welke soms zeer sterk afwijkend zijn .

Van Camp
Berichten: 209
Juridisch actief: Nee

#40 , 29 jan 2017 10:55

De vroegere huisdokter gebruikte een hotmail adres welke enkel het doel had bloeduitslagen te sturen . Hij deed niets anders met dit adres .
Nooit kreeg ik brief van labo zelf .
Als geen abnormale toestanden in het bloed kon je het ophalen aan de receptie van de huisdokter na telefonische vraag .(andere huisdokter) Indien een kruisje op het blad ...kon naar mij met 24,5 euro .
In de medisch sector stelt iedereen zijn eigen regels . Welke soms zeer sterk afwijkend zijn .
Beste,

Als patiënt hebt u het recht om rechtstreeks een kopie van de laboresultaten bij de klinische bioloog op te vragen, dus zonder tussenkomst van uw huisarts en dit op basis van art. 9, paragraaf 3 WPR en art. 10, paragraaf 2 WVP.

Mvg,

Van Camp

WP002
Berichten: 1479

#41 , 01 feb 2017 08:18

Zal ook wel afhangen van het type van medicament neem ik aan.
Dat is ook zo. Ik moet cholesterolremmers hebben wegens een familiale afwijking. Daarvoor krijg ik zo zonder problemen een voorschrift. Ik moet wel 1 keer per jaar mijn bloed laten controleren, maar alle 3 maanden heeft gewoon geen zin, want de effecten van de remmers zijn alleen maar op langere termijn te meten.

Terug naar “Medisch- & Sportrecht”