Geconventioneerd tandarts rekent meerprijs van 1500€ aan

D0gD0g

Re: Geconventioneerd tandarts rekent meerprijs van 1500€ aan

#16 , 19 feb 2020 17:24

Tot nu toe geen enkele complicatie. 4 implantaten groeien in tot april. Moet het goud zijn? Onderlaag dan hopelijk en geen pirates gold teeth? Als iemand mij 25000 per boog voorstelt wat ik nu voor 4500 krijg..? Het viel ons trouwens op dat de dure tandarts van 25000 in mooie villa woont met enkele luxe auto’s op de oprit. Alle respect voor studies en uitvoering van dit beroep, maar x5 is toch beetje overdreven?
Mensen moeten hard beginnen zoeken naar zaken en beroepen waar ze niet in de zak gezet worden. Men hoort tegenwoordig niks anders meer dan confrontaties met oplichters in al wat je aangaat en aankoopt op internet of in je gewone dagelijks leven.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
The Oscars
Berichten: 348
Juridisch actief: Nee

#17 , 22 feb 2020 08:20

Ereloon fraude in de zorgsector is schering en inslag. Het beleid maakt hun dit ook mogelijk.

Bovendien moet men als patiënt beseffen dat er uitzonderingen zijn bij het naleven van het verbintenistarief. Zo kan een geconventioneerde tandarts toch vrij zijn ereloon bepalen bij de meeste protheses, implantaten en dergelijke meer.

Zeer waarschijnlijk heeft de tandarts TS voorafgaand aan de ingreep niet voldoende geïnformeerd over de niet-terugbetaalbare tussenkomsten, enz. Als dat het geval is, dan heeft de zorgverlener zijn informatieplicht geschonden conform artikel 8, paragraaf 2 Wet Patiëntenrechten en artikel VI.2 Wetboek Economisch Recht.

De tandarts zal moeten bewijzen dat hij de patiënt hierover voldoende heeft geïnformeerd.

Reclame

Terug naar “Medisch- & Sportrecht”