Vrijheid van schoolkeuze

WP002
Topic Starter
Berichten: 1426

Vrijheid van schoolkeuze

#1 , 1 jaar 6 maand geleden (01 mar 2018 20:08)

Dit is een beetje een academische vraag, maar ik wilde er toch graag een antwoord op: tegenwoordig moet men in veel steden bij inschrijving in een school een lijstje opgeven van scholen waar je je kind naartoe wil sturen, en als je een beetje pech hebt dan sturen ze je naar een andere school dan die van je keuze. Maar valt zoiets eigenlijk te rijmen met de vrijheid van levensbeschouwing? Als je bijvoorbeeld als niet-gelovige gedwongen wordt naar een school van het katholieke net te gaan, heb je dan een poot om op te staan als je je kind de lessen godsdienst weigert te laten volgen? Heb je met andere woorden tenminste het recht om je kind naar een school van het scholennet van je keuze te sturen?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
eylis
Berichten: 7595

#2 , 1 jaar 6 maand geleden (01 mar 2018 22:12)

je wordt niet verplicht doorverwezen naar een school van een ander net als je je keuze bij de inschrijving mededeelt. Als je bvb. kiest voor het vrij of onderwijs, krijg je zeker de keuzemogelijkheden van hetzelfde net. Mét eventueel de info van de andere netten, maar dat is dan informatief.

Reclame

Terug naar “Onderwijsrecht”