Pagina 1 van 1

Eenzijdig wijzigen schoolkosten

Geplaatst: 1 jaar 10 maand geleden (21 nov 2017 10:04)
door peperkoek
Hallo,

Korte situatieschets, kinderen die tijdens de middag op school blijven moeten remgeld betalen, om de loonkost van de opvang onder de middag te dekken.
Nu heeft de school dit eenzijdig gewijzigd, van 0.30 euro, naar 0.50 euro.
Mag dit?
Hier is geen communicatie over geweest.
Dochter loopt al school sinds 2012 daar.
In het schoolreglement bij de inschrijving stond ook 0.30 euro vermeld.

Re: Eenzijdig wijzigen schoolkosten

Geplaatst: 1 jaar 10 maand geleden (21 nov 2017 13:59)
door Gebruiker21
Mag dit?
Ik vermoed van wel. Een winkel mag bijvoorbeeld ook hun prijzen verhogen. Aan u om daarna te beslissen of u een product nog koopt aan de nieuwe prijs.
Hier is geen communicatie over geweest.
Hier zal mogelijk het schoentje wringen. Men had dit wel moeten communiceren voor de prijsverhoging ingevoerd werd, denk ik. Nu hebt u immers niet kunnen beslissen of u de kinderen tegen die nieuwe prijs nog op de middagopvang wou laten. Ben je zeker dat dit nergens meegedeeld werd in een nieuwsbrief of iets dergelijks? Lijkt me vreemd dat een school hier op voorhand niets van zegt, maar bon...
In het schoolreglement bij de inschrijving stond ook 0.30 euro vermeld.
Staat er ook ergens vermeld dat de prijzen indicatief zijn en eventueel in de loop van het jaar kunnen wijzigen? Of dat de directie vrij is om het schoolreglement aan te passen?

Los daarvan: Het gaat over 20 cent per dag. Er zijn ongeveerd 180 schooldagen in een jaar, waarvan je op woensdag geen middagopvang nodig hebt, vermoed ik. Dus we spreken over minder dan €30 per jaar. Als die prijs van 2012 tot nu nog nooit aangepast werd, denk ik niet dat je kan klagen dat het nu op 0,30 komt ipv 0,50. Maar het had inderdaad wel netjes geweest dat ze je dit even op voorhand hadden laten weten.