Aangezien ik geen nieuwe reacties heb ontvangen en mijn probleem nog steeds niet opgelost is ondanks nogmaals gesproken te hebben met de studentenbegeleiding, ben ik zelf eens gaan zoeken naar mogelijkheden voor zover ik iets van het juridisch jargon versta. Enfin, nu ik mijn topic opnieuw lees is het misschien een beetje slecht geformuleerd. De eigenlijke discussie draait erom dat ik dus niet in staat ben om een stage te doen en ik dus het "regulier vak" (zoals voor alle studenten het geval is) wens te volgen. Mits enkele kleine aanpassingen is dit haalbaar. Vorig jaar gedurende de laatste 3 weken werden deze goedgekeurd en toegepast (zeer goed maatregelen wat mij betreft, ik was er dan zelf ook vragende partij voor, maar veel te laat voor het welslagen van het vak, aangezien toen al 95% van de beoordeling gepasseerd was). Een stage is vele malen zwaarden en omdat mijn toestand de laatste jaren sterk achteruit is gegaan, is dit absoluut niet meer mogelijk.
Als erkend faciliteitenstudent heb ik volgens deze tekst recht op een aanpassing op maat:
http://www.siho.be/inclusief-hoger-onde ... passingen/" onclick="window.open(this.href);return false;
Als ik dit zo lees zondigt de school hier sterk tegen. Hun besluit is op absoluut geen aanvaardbaar argument gebaseerd, aangezien ik wordt gedwongen dit te doen, er geen rekening gehouden is met wat ik mogelijk acht, laat staan dat men mijn behandelende arts gecontacteerd heeft.
Bovendien heeft de school mij voor een voordrongen feit gesteld dat denk ik ook niet wettelijk is. Men heeft mij verplicht toestemming te geven om mijn medische toestand aan de studenten mede te delen, anders kreeg ik geen toegang meer tot de lessen. Volgens mij mag dit ook niet aangezien de wet op het medisch geheim of vergis ik mij?
Ik vraag mij af of ik hiervoor een rechtszaak kan opstarten en waar ik daar het best voor terecht kan (advocaat met specialisatie onderwijs)? Omgeving Belgisch Limburg.