Doctoraat en vennootschap

PhD_Onderzoeker
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Doctoraat en vennootschap

#1 , 20 mar 2023 21:25

Beste lezers,

Ik ben sinds september 2021 aangesteld als voltijds doctoraatstudent aan de KU Leuven. Hiervoor heb ik enkele maanden gewerkt als zelfstandig kinesist. Sinds de aanvang van mijn doctoraat mis ik klinisch praktijkwerk. Ik had toen toestemming gevraagd om in bijberoep als kinesitherapeut aan de slag te gaan maar heb hier geen toestemming voor gekregen aangezien ik een beurs ontvang van de KU Leuven zelf en ze er niet happig op zijn dat je bijverdient als zelfstandige. Nu, omdat mijn vriendin sinds kort gestart is als zelfstandig diëtist in bijberoep vroeg ik mij het volgende af:

Is het mogelijk om samen met haar een vennootschap op te richten, waarbij ik mijzelf geen bezoldiging toeken?

Op deze manier kan ik klinische ervaring opdoen + voldoe ik aan de voorwaarde dat ik niets bijverdien?
Ik zie dat er reeds verschillende gerelateerde onderwerpen gepost zijn, maar vind het nergens eenduidig terug.
https://juridischforum.be/viewtopic.php ... at#p614992
https://juridischforum.be/viewtopic.php?t=72297
https://juridischforum.be/viewtopic.php ... at#p506117

Met vriendelijke groet,
N.

Jo23
Berichten: 303
Juridisch actief: Nee

#2 , 20 mar 2023 22:53

Beste,

Gezien je aanvraag om te mogen cumuleren door KULeuven werd geweigerd is de constructie die je aanhaalt duidelijk bedoeld om dit verbod te omzeilen. Als je geen problemen wil krijgen met je broodheer denk ik dat je beter zo snel mogelijk je doctoraat behaalt. De decaan van een van de kine faculteiten, tevens docent beroepsorganisatie aan de KULeuven heeft tijdens zijn doctoraat zijn bestaande kine praktijk moeten stopzetten om dezelfde reden als bij jou: cumul met een doctoraat is niet toegestaan en vroeg of laat kom je hiermee in de problemen. Juridisch kan men dit hard maken want je getuigschriften als kine vermelden je persoonlijke RIZIV nummer, een vennootschap zal hier niets aan veranderen.

LeenW
Berichten: 12051

#3 , 20 mar 2023 23:01

Bespreek dit gewoon met KU Leuven om te zien wat voor hen mogelijk is. Zoals hierboven gezegd, stiekem achterpoortjes zoeken kan toch niet de bedoeling zijn als u al een beurs krijgt?

Reclame

Terug naar “Onderwijsrecht”