Voor en achtergevel isoleren in een rijhuis

Rachel01
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Voor en achtergevel isoleren in een rijhuis

#1 , 03 dec 2022 08:26

Beste,

Onze architect heeft de aanvraag ingediend voor het isoleren van een bestaande woning en een paar binnenmuren te slopen en poutrellen te plaatsen.
Deze woning is een oude rijwoning en wordt volledig gerenoveerd en daar dient de buitenisolatie van 12 cm met crepi en ook nieuwe ramen 3 dubbel glas.
We laten het volume van de woning in zijn bestaand geheel er wordt niet bijgebouwd.

De ambtenaar weigert ons deze vergunning te verlenen daar de 12 cm isolatie een uitbreiding van de woning is.
We mogen niet meer uitbreiden wat we ook niet gaan doen. Het bestaand volume blijft hetzelfde alleen komt de isolatie erbij.
Wat de ambtenaar wel voorstelt is dat het uitsteeksel waar de ramen op de 1ste verdieping staan weghalen gelijkmaken met de gevel zodat het volume na de isolatie dan hetzelfde blijft . Dit houd geen steek. Wij zijn van mening dat deze persoon van slechte wil is. Hij heeft ons ook laten weten dat deze woning voor ons geen prioriteit is om er in te gaan wonen daar het onze 2de woonst is aan de kust.
1. waar bemoeit deze persoon zich mee
Telkens deze persoon ons opbelt met een of ander argument is het steeds in de late namiddag en ratelt hij door dat we denken dat hij steeds dronken is.
wat ik natuurlijk niet kan verifieren. Hij haalt er argumenten die geen steek houden.
Onze zonnepanelen daar moeten we ook een vergunning voor aanvragen terwijl in heel Vlaanderen het niet vergunningsplichtig is.
Deze zouden dan in het rood moeten zijn dezelfde kleur als de dakpannen.
Als we een ander persoon van stedebouw spreken is dit niet aan de orde.
Spijtig genoeg heeft hij ons dossier in augustus al geweigerd wegens onze voorgevel dat in 3D en in kleur moesten indienen terwijl de gevel in witte crepi is.
Spijtig genoeg is deze persoon bevoegd voor onze nieuwe aanvraag die nu al 3 maanden loopt en hij gisteren heeft besloten dat we een volume uitbreiding
hebben en hij het niet gaat goedkeuren mits we debuiten isolatie laten wegvallen wat mijn architect die al meer dan 25 jaar in het vak zit absurd vind.
Deze ambtenaar stelt ons ook voor om een ander architect te nemen en nu een van Knokke doordat de onze hun regels niet kennen.
Waar gaan we hier naartoe??

Het slaat nergens op. Doordat onze architect het huis volledig luchtdicht wil maken met een ventilatiesysteem zijn we nu genoodzaakt langs binnen te isoleren wat volgens onze architect niet voldoet aan de normen die hij heeft opgelegd en uiteindelijk condens in de woning kan ontstaan. mijn architect is 10 jaar aansprakelijjk .

Is het niet zo dat de Vlaamse regering alle woningen geisoleerd wil zien ??

Onze verbouwing die we januari wilden beginnen zal dan niet doorgaan alleen als mijn architect de verandering zal toevoeging wil hij al het andere ( we weten niet wat) door de vingers zien.
Alles is volgens de regels ingediend .
We zijn van mening dat deze persoon van slechte wil is en ons deze verbouwing niet gunt.
Dit is al de 4 de maal dat onze architect voor ons een omgevingsvergunning indient en nooit geen problemen .
We kunnen dan ook niet met iemand anders in Knokke praten deze persoon beslist over ons dossier, en heeft er een heksenjacht van gemaakt.

Binnen 2 jaar is er een wet in de raad van state dat men wel mag buitenisoleren . Ik moet 2 jaar wachten wat in zijn ogen geen probleem is om dat mijn woonst geen prioriteitwoonst is .

Graag advies

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Inazuma
Berichten: 8820
Juridisch actief: Nee
Contacteer: Website Twitter

#2 , 03 dec 2022 09:45

Bij absurde weigeringen ga je toch in beroep daartegen ?
Je (architect) moet wel de vormvereisten opvolgen

Meer typische reden om buitenisolatie te weigeren is dat ze (teveel) over openbaar domein (vaak dan een trottoir) uitsteekt.
Is dat bij jullie het geval ?

Andere manier kan zijn om eens met de bevoegde schepen of burgemeester gaan praten en horen wat er daar allemaal aan de hand is.

Rode zonnepanelen ... die gast flipt gewoon. :lol:
PS: er zijn dakpannen / leien met zonnepanelen ingebouwd

CityBird
Berichten: 660

#3 , 03 dec 2022 09:54

Rode zonnepanelen ... die gast flipt gewoon. :lol:
Je kan die toch laten lakken :lol: Knokke, daar gebeuren wel meer rare dingen
Toch bestaan ze, rode PV panelen. Je moet natuurlijk wel nog een installateur vinden die deze plaatst en dan waarschijnlijk aan 2x de prijs van zwarte.

Reclame

eylis
Berichten: 8523

#4 , 03 dec 2022 11:33

Dat is nu zo'n case die je naar "de Inspecteur" van de Radio mag mailen. Gemeentes zien het echt niet graag als een reporter live vragen stelt aan hun ambtenaren over zaken waar men spijkers op laag water zoekt. Deze case is ook ( voor de media én het publiek) heel interessant omdat poster een huis energievriendelijk wil renoveren.

Terug naar “Milieurecht”