Huis in bosgebied

Chris Vande Velde
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Huis in bosgebied

#1 , 10 mar 2023 13:28

Beste,

Wij hebben problemen na het erven van het ouderlijk huis gelegen te :
Het goed zou volgens de gemeente in bosgebied liggen.
Wij vinden dit zeer vreemd daar het huis tegen de straat is gebouwd (van 1937) en er zich op het goed ook geen bos bevindt (alleen enkele fruitbomen).
Nu willen wij het huis verkopen maar zitten vast daar men woning niet mag uitbreiden of afbreken en er een nieuwbouw zetten.
Kunnen wij ergens terecht om toch de mogelijkheid te verkrijgen van het vergroten van de woning en of het plaatsen van een nieuwbouw?
Het huis ligt in een lintbebouwing en de andere zijde van de straat is compleet volgebouwd.

Bedankt en groeten,

Nova83
Berichten: 20
Juridisch actief: Nee

#2 , 14 mar 2023 13:05

Hallo,

Geen echt antwoord op je vraag, maar wij hebben zelf ook een bouwgrond gekocht waarvan een deel ingekleurd is als bos. Er staan slechts 5 bomen op, maar doordat de vorige eigenaar illegaal bomen heeft gekapt blijft dit wel ingekleurd als bos.

Je kan op geoloket nakijken of de woning inderdaad ingekleurd is als bos. Als dit zo is, dan kan je eigelijk niets doen en heb je voor alles wat je wil doen toestemming nodig van Natuur en Bos. Wij hebben zelfs een boscompensatie van 5000 euro moeten betalen voordat we onze bouwvergunning kregen omdat de vorige eigenaars illegaal bomen hadden gekapt. Ik zou dus goed uitzoeken hoe het juist zit.

Je kan de grond ook niet anders laten inkleuren, dit kan enkel gebeuren door de overheid of zelfs Europa (maar daar ben ik niet zeker van) en zij baseren hun dan vaak op luchtfoto's van jaren geleden.

Reclame

Terug naar “Milieurecht”