Medische fout of niet?

kikie
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Medische fout of niet?

#1 , 23 jan 2019 19:21

Waarschijnlijk ben ik veel te laat om nu, iets meer dan 5 jaar geleden, een onderwerp te starten maar ik kan het niet loslaten en wil weten of alles wat ik ondernomen heb alles is wat ik kon doen.

Het begon begin oktober 2013 toen mijn vader met een chronische tand abces die acuut was geworden naar de tandarts ging. De tandarts wist van de abces af maar heeft nooit iets ondernomen om dit te verbeteren (als dat medisch mogelijk is natuurlijk), probeerde tijdens de consultatie te tand te verdoven wat niet lukte. Toch nam de tandarts een tang en wou de tand trekken. Mijn vader schreeuwde het uit van de pijn waardoor de tandarts stopte. Maar het kwaad was geschied. De infectie kwam in mijn vader zijn bloedbaan terecht. De tandarts schreef Dalacin C 300mg voor en contacteerde een tandchirurg. De volgende dag stond mijn vader op met een serieuze dikke wang. Na de 5 dagen antibiotica kuur ging mijn vader naar de tandchirurg om de tand te laten verwijderen en de infectie op te kuisen.
Mijn vader werd ziek en 9 dagen later, half oktober, heb ik de ambulance moeten laten komen om middernacht omdat mijn vader letterlijk doodziek was. Om een verhaal kort te maken, mijn vader had 4 infectiehaarden in zijn lichaam waarvan 1 in zijn linker heup op zijn heupprothese. Gevolg van alles; linker been dat nu 9,5 cm korter is, linker heup spieren die nog zeer slecht functioneren, constant Ischias pijn in zijn linker onderbeen, twee zware rugoperaties en constante onderrug pijn. Zijn linkerbeen is volledig geatrofieerd waardoor hij zeer slecht te been is en met een kruk moet gaan.

Enkele dagen nadat mijn vader was opgenomen in het ziekenhuis ben ik naar die tandarts gegaan en heb hem verteld wat er gebeurd is. Hij zei letterlijk; "dat zal van die tand zijn".

Het ziekenfonds heeft direct een procedure opgestart, wat later door het RIZIV werd onderzocht. Eergisteren kreeg ik het bericht dat de tandarts niet aansprakelijk gesteld kon worden.
Dezelfde dag heb ik persoonlijk een advocaat gecontacteerd en gisteren alle medische verslagen die ik heb aan deze advocaat gegeven. Dezelfde dag liet hij al weten dat het onmogelijk is om deze tandarts aansprakelijk te stellen.

Tijdens één van de opnames van mijn vader had het hoofd van de afdeling tegen mij gezegd dat het medisch bewezen is dat alle miserie aan die mislukte tandextractie ligt. Dit was in januari 2014. Ik vroeg om deze bewijzen maar kreeg die niet tenzij ik een gerechtelijk bevel had. Sommige medische verslagen spreken over de mislukte tandextractie als oorzaak. Zelfs de bacterie is door een cultuur bekend.

Ergste van al, de tandarts beweert dat mijn vader die dag niet bij hem/haar is geweest en dat hij/zij geen tanden trekt. Toch heb ik een voorschrift van Dalacin C 300mg voorgeschreven op de dag dat mijn vader bij de tandarts was, de dag dus dat hij beweert dat mijn vader niet op consultatie is geweest. De tandarts liegt of wel pleegt de tandarts fraude.

Ok, het is waarschijnlijk zeer moeilijk om dit te bewijzen maar alle feiten en medische bewijzen wijzen uit dat de tandarts volledig aansprakelijk is. Het slachtoffer is meestal letterlijk het slachtoffer en de dader komt meestal weg met de daden.

Als er toch nog een mogelijkheid is om deze tandarts aansprakelijk te stellen, dan doe ik het direct.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
Sirkii
Berichten: 4368

#2 , 25 jan 2019 12:04

Als de gecontacteerde advocaat het niet ziet zitten (en dus inkomsten misloopt om de zaak op te starten) zal de casus wel hopeloos zijn. Je kan altijd bij een andere advocaat (die gespecialiseerd is in medisch recht) een tweede opinie vragen. Weet dat dergelijke rechtszaken diur zijn door ondermeer de erelonen van de door de rechter aangestelde expert(s). Misschien laat je t beter rusten maar da s een beslissing die jullie moeten maken.

Reclame

Terug naar “Medische Fouten”