Psychiater schreef te veel medicatie voor

Marijke89
Topic Starter
Berichten: 18

Psychiater schreef te veel medicatie voor

#1 , 08 okt 2018 13:58

Mijn partner heeft een jaar lang te hoge medicatie gekregen tegen depressie waardoor ze symptomen ontwikkeld heeft die lijken op de ziekte van parkinson. Ze heeft deze een jaar genomen en ze moet het opnieuw een jaar de tijd geven om te zien of de symptomen terug verdwijnen. Verdwijnen ze niet dan is het waarschijnlijk blijvend. Kan de psychiater hiervoor aansprakelijk worden gesteld?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
Thomas Morus
Berichten: 4430
Juridisch actief: Nee
Locatie: Utopia

#2 , 08 okt 2018 18:27

Wie zegt dat de medicatie hoger was dan toegelaten?
Is er een bewijs dat het medicament Parkinson kan veroorzaken?
Deze zomer gaan veel mensen dood wegens foute maatregelen van de overheid.

Marijke89
Topic Starter
Berichten: 18

#3 , 09 okt 2018 14:27

De combinatie medicatie is te zwaar. En we zijn naar een neuroloog geweest die zei dat inderdaad die medicatie daarvoor bekend bestond om de dopamine in de hersenen te onderdrukken.

Reclame

LeenW
Berichten: 10570

#4 , 09 okt 2018 14:30

Dit lijkt mij een technische case die u best met een gespecialiseerd advocaat bespreekt.

Gebruiker21
Berichten: 10787
Juridisch actief: Nee

#5 , 09 okt 2018 15:29

De psychiater zal enkel aansparakelijk kunnen gesteld worden als kan aangetoond worden dat hij een ernstige beroepsfout gemaakt heeft. Als hij medicamenten voorgeschreven heeft die mogelijke bijwerkingen hebben, en uw partner heeft jammer genoge deze bijwerkingen opgelopen, dan is dit niet meteen een beroepsfout van de psychiater.

Zoals LeenW zegt, zal dit, als puntje bij paaltje komt, een getouwtrek worden voor de rechtbank. Bereid u dan maar voor op een lange procedure, en neem inderdaad een gespecialiseerde advocaat onder de arm (en vraag deze laatste of het zin heeft om hier mee verder te gaan).
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

The Oscars
Berichten: 406
Juridisch actief: Nee

#6 , 10 okt 2018 17:18

Bepaalde antipsychotica en antidepressiva kunnen inderdaad verschijnselen geven die bij de ziekte van Parkinson gezien wordt (The Lancet en Ned Tijdschr Geneeskd).

basejumper
Berichten: 3752
Locatie: Diest

#7 , 23 okt 2018 16:54

Beste

Quasi elk medicijn heeft bijwerkingen. Als je bvb zoekt naar 'bijwerkingen anticonceptiepil' krijg je een hele waslijst van verhoogde risico's. tot hoger risico op depressies, borstkanker, baarmoeder(hals)kanker enz.
Toch neemt quasi de halve wereldbevolking de pil.
Artsen maken een afweging tussen voor- en nadelen. ze zijn echter niet per definitie verantwoordelijk als er zich een bijwerking voor doet.
Uit zelfbeheersing groeit de Kracht.
Zelfkennis brengt ons tot Wijsheid.
Zelfvervolmaking leidt ons tot Schoonheid.

Oude Belg
Berichten: 3141

#8 , 25 okt 2018 11:31

Bij dit soort geneesmiddelen vermeldt de bijsluiter vaak de maximumduur dat het medicijn gebruikt mag worden zonder gevaar voor ernstige bijwerkingen zoals tardieve dyskinesie. Vaak is dat inderdaad onomkeerbaar.
Waarom geen aangetekende zending als dat nodig is? "Ik heb geappt, gebeld, gezegd, gemaild, facegeboekt, met krijt op het voetpad geschreven.... " Neem pen en papier en schrijf!

Terug naar “Medische Fouten”