Controlearts stuurt werken maar onmogelijk

Nin2
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Controlearts stuurt werken maar onmogelijk

#1 , 03 dec 2017 13:39

Ik ben momenteel aan het werk met weekcontracten. Ik ben nu twee weken thuis en de specialist heeft me nog bijgeschreven tot eind dit jaar.
De controlearts van de interim heeft nu beslist dat ik maandag terug moet starten. Dit is fysiek echt onmogelijk.
Ik zou sowieso starten vanaf 2 januari op een andere job.
Als ik nu mijn weekcontracten niet teken voor volgende week kan ik dan gewoon mijn C4 aanvragen en bij het ziekenfonds blijven?
Zij zijn ook op de hoogte van de specialist zijn briefje, niet van de controlearts.
Alvast bedankt.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
Drone
Berichten: 2505
Locatie: st-niklaas

#2 , 04 dec 2017 12:08

u hoeft niet akkoord te gaan met de beslissing van de controle arts


een kopie van de site van een vakbond;

Ja. Als de controlearts niet akkoord gaat met de behandelend arts, dan moeten beide artsen eerst in gesprek gaan. Daarna neemt de controlearts een beslissing. Blijven beide artsen onderling niet akkoord, dan is er een patstelling (dit betekent dat beide partijen niet verder in overleg kunnen gaan wegens het niet akkoord gaan).

Vaak is er discussie over de duur van de arbeidsongeschiktheid. Gezien het oordeel van beide artsen evenwaardig is, moet een derde arts de beslissing nemen. Twee werkdagen na de overhandiging van het attest van de controlearts, start dan een scheidsrechterlijke procedure. Het initiatief moet komen vanuit de meest gerede partij. Dit is meestal de werknemer zelf, die verder aanspraak wil maken op het gewaarborgd loon. De werknemer neemt dus contact op met de werkgever en samen duiden ze een ‘arts-scheidsrechter’ aan. Deze arts kan gekozen worden uit de lijst die te vinden is op de website van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.

De arts-scheidsrechter voert vervolgens een medisch onderzoek uit en beslist binnen de drie dagen na zijn aanstelling. Deze beslissing is definitief en bindend. De arts-scheidsrechter moet zijn beslissing meedelen aan de behandelend arts en aan de controlearts. Ook de werkgever krijgt de bevindingen toegestuurd via een aangetekende brief. De kosten van het onderzoek zijn ten laste van de verliezende partij. Dit kan dus ook de werknemer zijn

Reclame

Terug naar “Medische Fouten”