Specialist negeert vermoeden huisarts, kwaadaardig tumor

pietuitdebroek
Topic Starter
Berichten: 13
Juridisch actief: Nee

Specialist negeert vermoeden huisarts, kwaadaardig tumor

#1 , 18 mei 2020 21:07

Het blijft maar in mijn hoofd spoken dus alle raad is welkom...

Mijn opa had, zonder dat hij het eerst zelf doorhad een gezwel aan de rechterkant van zijn borst.
Is daarmee naar zijn onze huisarts geweest en die stuurde hem door naar het ziekenhuis te ..... bij dokter .... voor nader onderzoek.
(ondertussen ben ik teweten geweten dat de huisdokter in een rapport/verslag naar de "specialist" toe, dat hij een vermoeden had naar sarcoom, kwaadaardige tumor dus)
Wat ze in ziekenhuis 1 gedaan hebben van test enzo kan ik niet met 100% zekerheid zeggen want opa is dan alleen gegaan, maar hij kwam wel buiten met de diagnose van een bloeduitstorting en met advies van pilletje A te nemen en thuis rustig te wachten tot dit vanzelf zou weggaan...

zogezegd zo gedaan maar na 1 1/2 week, was dat gezwel nog niet weg, integendeel het was al flink gegroeid. terug huisdokter, doorverwezen naar ziekenhuis 2. In ziekenhuis 2 hebben ze wel de nodige aandacht gegeven met meerdere onderzoeken maar de dokter daar wist niet wat het was dus wou hij er ook niets aan doen. wat verstaanbaar is natuurlijk, dus worden we naar ziekenhuis 3 gestuurd.

ziekenhuis 3 = uz gent, ook verschillende onderzoeken gedaan maar daar wisten ze nog voor de onderzoeken te beginnen al te zeggen dat het hoogstwaarschijnlijk sarcoom zal zijn, na daar meer informatie over te krijgen, waren we ons plots heel goed bewust dat dit niet van de poes is

zeker als je weet dat het gezwel intussen 5cm dikte geeft en een lengte van 15cm!!! en alsof dat nog niet genoeg is, is dat gezwel doorheen zijn ribbenkast gegroeid, naar de longen toe....

Nu gaan we aanstaande woensdag horen wat er zal gedaan worden ( alles hangt af van de testen van biopsie dat eerder al gebeurt is)


Nu wetende dat de huisarts ook al vermoeden had naar sarcoom (wat ik straf vind want blijkbaar niet zoveel gevallen op een jaar) en hij dit laten weten geeft aan ziekenhuis 1 maar daar dan blijkbaar zonder enige aandacht met een bloeduitstortingske die vanzelf wel zal weggaan naar huis gestuurd word....
snap ik voorlopig niet goed....

dus mijn vraag:

Kan ik ergens navraag doen ofdat er al meerdere klachten geweest zijn over dokter A in ziekenhuis 1.

Mocht dit zo zijn, zou ik niet twijfelen om dit dan ook te doen, maar is natuurlijk opa zijn beslissing.

bijkomend vraagje: geeft het wel zin om klacht neer te leggen? want als dokter A meteen gezegd het is sarcoom, dan was het niet zo groot kunnen worden en misschien wel al opgelost... btw tussen eerste bezoek huisarts en uz gent zit er ongeveer 1 maand tijd dus is snel groot geworden in mijn ogen


bedankt voor jullie tijd en antwoorden

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
delady
Berichten: 525

#2 , 18 jun 2020 01:43

Gebeurt meer in ziekenhuizen..
Mijn moeder had oa uitgezaaide borstkanker tot de okselklier toe..
In ziekenhuis werd punctie gedaan..geen kankercellen..nieuw onderzoek toonde aan dat men langs de niet zo kleine tumor had gestoken..

The Oscars
Berichten: 406
Juridisch actief: Nee

#3 , 18 jun 2020 07:44

U kan de klacht kosteloos laten onderzoeken door de raadsgeneesheren van het ziekenfonds van uw opa en zullen u inlichten over hun bevindingen.

Wellicht kunt u ook rechtsbijstand vragen aan de verzekeringsmaatschappij van uw opa middels zijn familiale verzekering. Informeer hiernaar.

Reclame

Terug naar “Medische Fouten”