Arbeidsongeschikt verklaard op basis van foute diagnose

Kahler2014
Topic Starter
Berichten: 6
Juridisch actief: Nee

Arbeidsongeschikt verklaard op basis van foute diagnose

#1 , 16 mei 2020 17:31

Beste Forumgebruikers,

Het gaat in mijn bericht over gevoelige materie. Graag enkel serieuze reacties.

In januari 2014 kreeg ik de diagnose Kahler, ook multipel myeloom genoemd - https://www.kanker.be/alles-over-kanker ... van-kahler.
De arts schetste mij vrijwel meteen een somber toekomstbeeld: Kahler is ongeneeslijk, en ik kreeg (ook op schrift gesteld) de mededeling dat mijn levensverwachting 3 tot 5 jaar bedroeg. Ik moest aan de hormonen, een keer in de maand chemo en vervolgens een zware stamceltransplantatie ondergaan. Iets zei me dat ik dat niet moest doen.
Zoals u aan dit bericht kunt zien: ik leef nog.
Om kort te gaan: Ik moet herkeurd worden, de controlerend geneesheer vindt de verslagen van mijn therapeute (zie verder) niet voldoende en eist een ziekenhuisverslag. Inmiddels in orde. Afgelopen week had ik een gesprek met de prof die bovenstaande arts superviseert. Haar optreden was fout, zo erkende hij in het bijzijn van een getuige (mijn partner). En te wijten aan, ik citeer, "oververmoeidheid". De betreffende arts heeft ook na dringende vragen van mijn kant, en tussenkomst van de huisarts niet even naar mijn onderzoeken gekeken en de diagnose bijgesteld. In plaats van in de 'tweede fase' ben ik nu 'terug gezet' naar fase 1, een voorfase, die helemaal geen stamceltransplantatie vereist.
Ik ben als gevolg van de foute diagnose arbeidsongeschikt verklaard, en 66%+ invalide. Door de droge mededeling (zo ging het echt) dat ik een levensverwachting van 3 tot 5 jaar had, ben ik in de maanden en jaren daarna in een chronische depressie beland (verslagen psychotherapeute beschikbaar), die mijn leven (stukgelopen relaties) en carrière (inkomstenderving) ernstig geschaad heeft. Mijn vraag: Wat kan ik doen, juridisch, om de verloren jaren enigszins gecompenseerd te krijgen?
Ik ben nu 57, weer volop bezig om perspectief te scheppen, maar wel 57...
Ik denk erover een en ander in te dienen bij de ombudsdienst van het desbetreffende ziekenhuis , maar wil zeker ook onderzoeken of er juridische mogelijkheden zijn.
Ik heb al een bericht gestuurd aan info@intolaw.be - wie nog tips heeft over goede advocaten in medisch tuchtrecht, of websites met info, graag.
Dank voor uw tijd.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
eylis
Berichten: 8017

#2 , 16 mei 2020 19:26

Heeft een therapeute deze kankerdiagnose gesteld? Dat kan helemaal niet....Bedoelde u misschien een assistente onder supervisie van een professor?

Kahler2014
Topic Starter
Berichten: 6
Juridisch actief: Nee

#3 , 18 mei 2020 04:47

Heeft een therapeute deze kankerdiagnose gesteld? Dat kan helemaal niet....Bedoelde u misschien een assistente onder supervisie van een professor?
Beste,
de diagnose is gesteld door een doctor in de geneeskunde, geen assistente. Dat staat er ook duidelijk. U moet wel goed lezen: "De arts schetste mij vrijwel meteen een somber toekomstbeeld". De bewuste dr. werkt inderdaad onder supervisie van het afdelingshoofd, de professor.

Reclame

jef007
Berichten: 1430

#4 , 19 mei 2020 17:45

""Dat staat er ook duidelijk. U moet wel goed lezen: "De arts schetste mij vrijwel meteen een somber toekomstbeeld"
amaii!!
loop misschien toch maar een gespecialiseerde advokaat!

Terug naar “Medische Fouten”