domicilie

cascade
Topic Starter
Berichten: 4
Juridisch actief: Nee

domicilie

#1 , 17 okt 2017 14:43

Hoe meer je leest over fictieve- en domicilie-adressen, hoe moeilijker het me lijkt.
Kan men op een bepaalde manier te weten komen of iemand reeds een domicilie-adres heeft na een uithuiszetting door huurachterstand; persoon in kwestie verhuist steeds van woonst (bij familie en vrienden)
Heeft een werknemer bronnen om deze informatie op te vragen alvorens iemand in dienst te nemen en kan je zonder domicilie-adres/officieel adres in een groot bedrijf aangenomen worden.
Alvast bedankt,

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
denlowie
Berichten: 15927
Juridisch actief: Nee

#2 , 17 okt 2017 15:04

Normaal is je adres privé, als je ergens werkt en je verhuist dan weet niemand op je werk waar je woont, je centen gaan naar de bank en daar telt enkel de rekeningnummer voor de computer die deze gegevens verwerkt.
Voor een werkgever is het toch van geen belang of de werknemer nu op de markt woont of in de Kerkstraat, hij moet dit enkel weten voor de vervoer kosten te berekenen. !
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

sloeberken
Berichten: 10285
Locatie: Erpe Mere

#3 , 17 okt 2017 15:46

U werkgever, rsz, ziekenbond, belastingen etc moeten toch u adres weten waar je domicilie staat.
Kennis is nog geen wijsheid, dit komt door de jaren.

Reclame

denlowie
Berichten: 15927
Juridisch actief: Nee

#4 , 17 okt 2017 15:59

De ziekenbond, pensioendienst en de belastingen worden verwittigd door het rijksregister zelf, ben 3 maal verhuist op 5 jaar en dit ging automatisch, en zeer snel binnen de drie weken.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Franciscus
Berichten: 38592

#5 , 17 okt 2017 17:19

Normaal laat men aan de werkgever zijn adres weten...het sociaal secretariaat moet dat ook weten.
Als u nog gelden van die persoon moet hebben van huur dan kan u met jullie contract naar gemeente zijn huidig adres vragen om een aangetekende brief te kunnen sturen.

denlowie
Berichten: 15927
Juridisch actief: Nee

#6 , 17 okt 2017 19:43

Het sociaal secretariaat hoeft dit niet te weten alles wat zij bewerken en verwerken is op zijn nationaal nummer !
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

eylis
Berichten: 8840

#7 , 17 okt 2017 20:06

Elk bedrijf dat een actueel en hedendaags HR-beleid voert, houdt digitaal of via de klassieke HR-boekhouding altijd personeelsfiches bij. En daar staat het domicilie-adres o.m. ook bij. Dit om bvb. de terugbetaling van het woon-werkverkeer te kunnen berekenen, om bepaalde officiele correspondentie te kunnen verzenden en om bij ongeval of ernstige verwondingen familie te kunnen verwittigen enz.

denlowie
Berichten: 15927
Juridisch actief: Nee

#8 , 17 okt 2017 21:38

Natuurlijk word dit nauwkeurig bij gehouden, maar als de werknemer het niet vermeld, dat men verhuist is,zal men de werknemer er niet voor ontslaan.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

cascade
Topic Starter
Berichten: 4
Juridisch actief: Nee

#9 , 26 okt 2017 20:50

Mijn punt is, de persoon in kwestie heeft schulden (achterstand huur) en voor zover ik op de verschillende fora gelezen heb weet de deurwaarder je te vinden vanaf het ogenblik dat je ingeschreven wordt in het rijksregister en dus een domicilie-adres hebt. Ze liet zich geruime tijd terug bij een vriendin inschrijven enkel om in orde te komen met de papieren voor het ocmw, caw en om aan werk te komen maar ze verblijft daar al geruime tijd niet meer. Zo'n adres (postadres, referentieadres? ) zou naar het schijnt voor die vriendin ook geen consequenties inhouden.
Ondertussen heeft ze werk gevonden op proef wel te verstaan en zou bij onze zoon willen intrekken.
Wij weten niet of ze ondertussen reeds ergens een domicilie heeft (we denken het niet daar ze constant van verblijfplaats wisselt) of nog steeds bij die vriendin ingeschreven staat. En dat wilde ik dus graag weten of het ergens kan nagevraagd worden om de zoon in de toekomst te vrijwaren van problemen met de deurwaarder.


,

Franciscus
Berichten: 38592

#10 , 26 okt 2017 23:44

Referentieadres zal wel uitgesloten zijn gelet op de wetgeving.
Postadressen bestaan gewoon niet.
Dus persoon moet daar dan wel gedomicilieerd zijn. En indien niet zal voor GDW geen verschil maken al ze dat adres als haar 'woonst' heeft opgegeven. Ook dan kan GDW alles met beslag leggen. Vriendin zal het dan niet meer zo leuk vinden.

scorpioen
Berichten: 9383
Juridisch actief: Nee

#11 , 27 okt 2017 10:27

Als ze bij uw zoon intrekt en daar permanent komt wonen moet ze daar haar domicilie nemen.
Bij een beslag zal uw zoon moeten bewijzen dat hij eigenaar is van de in beslag genomen goederen. Daar is hier al vaak over geschreven.

Terug naar “Administratief recht”