Invaliditeitsuitkering

3011david
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

Invaliditeitsuitkering

#1 , 16 okt 2022 11:56

Hallo
Ik zou graag willen weten of je een lat-relatie mag hebben met je ex vriend waar je een kind mee hebt als je invaliditeitsuitkering krijgt. Elke woont apart en elke wil zijn zelfstandheid en zijn ruimte waar hij tot rust kan komen niet op geven. De reden waarom we uit elkaar gegaan zijn en we niet samen wonen is dat als we teveel samen zijn, er constant discussie en daarna ruzie komt tussen ons. Maar als we elkaar max 2 à 3 per week zien dan gaat dat goed tussen ons op deze manier.
Dus mag dat of mag dat niet zo met elkaar nog contact hebben met elkaar?
Mvg
.

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
eylis
Berichten: 8840

#2 , 16 okt 2022 12:29

Dat mag, als jullie werkelijk wonen op 2 verschillende adressen en hoofdzakelijk verblijven op het eigen adres. Als u méér verblijft en overnacht op het adres van de (lat)partner is dat toch wel domicilie-fraude. Jullie relatie is privé en daar hoeven jullie geen verklaring over af te leggen.

3011david
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#3 , 16 okt 2022 12:54

OK bedankt om te antwoorden.

Maar wat is te veel? Is 2 à 3 keer per week teveel om al aan domiciliefraude te doen.
En moet je ook geen verklaring af leggen aan de ziekenkas die haar uitbetaald dat we een lat-relatie hebben. Want zij gaan altijd zeggen dat een lat-relatie niet kan omdat we een kind samen hebben en gaan niet geloven dat de reden dat we niet samen wonen komt door de discussie en ruzie.

Reclame

Marcus Aurelius
Berichten: 3814
Juridisch actief: Nee

#4 , 17 okt 2022 08:13

------------------------------------------------------------------------
wat baat kaars en bril, als de uil niet zien en lezen wil.

Terug naar “Administratief recht”