flyeren

nicson
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

flyeren

#1 , 20 jun 2019 08:22

wat moet er verplicht op een flyer staan en mag men deze zomaar uitdelen?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
denlowie
Berichten: 15269
Juridisch actief: Nee

#2 , 20 jun 2019 09:14

Altijd eerst toelating vragen aan de gemeente.

Anders kan er een boete komen voor zwerfvuil.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Franciscus
Berichten: 34439

#3 , 06 jul 2019 11:37

Naam en adres uitgever.
Hier eens lezen
https://www.formaat.be/artikel/affiches-en-flyers

Kan hoog oplopen. Ken een case waar een grote mediawinkel op een winkel-as aan het flyeren was. De bijna 20 medewerkers van het bedrijf jobstudenten werden gezien geen toelating allen geïdentificeerd door politie. Ook de verantwoordelijke van het bedrijf. Op de openbare weg werden honderden flyers gevonden. Dus ook werd tegen opgetreden.
Gezien op de flyer geen verantwoordelijke uitgever stond is dus de verdeler (in principe) aansprakelijk - Cascade aansprakelijkheid.
Gezien de verantwoordelijke gekend werd kon tegen de jobstudenten eventueel enkel sluikstort weerhouden worden.
https://www.formaat.be/artikel/affiches-en-flyers

Strafwetboek

HOOFDSTUK VI. - UITGEVEN OF VERSPREIDEN VAN GESCHRIFTEN ZONDER VERMELDING VAN NAAM EN WOONPLAATS VAN DE SCHRIJVER OF VAN DE DRUKKER.

Art. 299. Hij die wetens meehelpt tot het uitgeven of verspreiden van enigerlei drukwerk, zonder dat daarin de ware naam en woonplaats van de schrijver of van de drukker zijn vermeld, wordt gestraft met gevangenisstraf van acht dagen tot twee maanden en met geldboete van zesentwintig [euro] tot tweehonderd [euro] of met een van die straffen alleen. <W 2000-06-26/42, art. 2, Inwerkingtreding : 01-01-2002>
De gevangenisstraf kan echter niet worden uitgesproken, wanneer het drukwerk dat zonder de vereiste vermeldingen is uitgegeven, deel uitmaakt van een uitgave waarvan de herkomst bekend is door hetgeen daarvan vroeger verschenen is.

Art. 300. Van de straf, in het vorige artikel bepaald, blijven vrij :
Zij die de drukker doen kennen;
De omroepers, aanplakkers, verkopers of verspreiders, die de persoon doen kennen, van wie zij het gedrukte stuk gekregen hebben.

Reclame

Terug naar “Administratief recht”