Stedenbouwkundige voorschriften en bijgebouw

Demi
Topic Starter
Berichten: 6
Juridisch actief: Nee

Stedenbouwkundige voorschriften en bijgebouw

#1 , 6 maand 4 weken geleden (08 mei 2019 13:06)

Hallo, onze gemeente hanteert een berekening om de grootte van een bijgebouw te bepalen en ze zeggen dat dit dan op 2meter moet komen van de perceelsgrenzen. Moet dit in de stedenbouwkundige voorschriften staan of mogen zij zomaar wat ze willen opleggen? Ik vraag dan ook achter de stedenbouwkundige voorschriften en ik krijg ze maar niet.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
LennieK
Berichten: 1104
Juridisch actief: Nee

#2 , 6 maand 4 weken geleden (08 mei 2019 16:56)

'de' stedenbouwkundige voorschriften bestaan niet. Je moet vragen naar de set voorschriften die gelden voor jouw perceel. Dat kan een rup zijn, een bpa of een verkaveling.

Die moet je nog aanvullen met regels die overal in de gemeente gelden, zoals bijvoorbeeld stedenbouwkundige verordeningen.

Normaal zou je de nodige info op eenvoudig verzoek moeten krijgen. Op papier/mail dus.

Ik weet wel dat de gemeente waar ik woon die dingen liever niet zonder de nodige duiding verdeeld, ze staan bijvoorbeeld niet op de website. Die boeken zijn nogal moeilijk leesbaar/interpreteerbaar voor een leek.

Reclame

Terug naar “Administratief recht”