Dorpel onder raam kantelt

peggy&kurt
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

Dorpel onder raam kantelt

#1 , 3 maand 3 weken geleden (23 mei 2019 22:42)

Beste,

Ongeveer 1,5 week geleden ontdekte mijn echtgenoot dat een dorpel onder een groot raam naar achter (= naar binnen) aan het kantelen was. Onder de dorpel zelf is te zien dat er een spleet is, waarlangs water zou binnen kunnen. Aangezien mijn echtgenoot 100'en foto's heeft genomen van elk onderdeel van de opbouw van onze woning hebben wij op een foto kunnen zien dat de dorpel nergens ondersteund wordt door extra stenen zoals wel het geval is bij de andere ramen, die op de hoeken worden ondersteund.

Normaal gezien zou onze woning binnen 2-3 weken worden opgeleverd, maar dit probleem van de dorpel kan ons mogelijks grote vochtproblemen geven, maar onze aannemer ontkent dat er een probleem is en dat de woning zich ' een beetje zet'. Wat moeten wij doen om de aannemer te dwingen tot een oplossing over te gaan ipv te ontkennen? Moeten wij een expert/advocaat aanstellen VOOR de oplevering?

Alvast bedankt !

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
bosprocureur
Berichten: 4110

#2 , 3 maand 3 weken geleden (24 mei 2019 06:05)

De woning wordt binnen een paar weken opgeleverd, maar er zijn problemen.

Waar zit uw architect in dit hele plaatje?

peggy&kurt
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#3 , 3 maand 3 weken geleden (24 mei 2019 07:51)

Inderdaad, dat is de planning van de aannemer: oplevering binnen 2-3 weken.

De architect is op de hoogte gebracht, maar reageert niet .... zij krijgt heel wat werk via onze aannemer en wij veronderstellen dat dit een situatie is waarbij men de hand niet afbijt die voedt.

Reclame

mava105
Berichten: 18030
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#4 , 3 maand 3 weken geleden (24 mei 2019 09:07)

Heb je die aannemer al AANGETEKEND in gebreke gesteld? En dan weiger je gewoon de oplevering als het euvel nog niet hersteld is.

denlowie
Berichten: 14228
Juridisch actief: Nee

#5 , 3 maand 3 weken geleden (24 mei 2019 10:07)

Laat ondertussen geen advocaat of expert maar eens een goede bouwvakker(meestergast) er eens naar kijken, die weten soms veel meer dan een architect wat er fout is gelopen in de opbouw , en die vind je wel die dit voor een pint wil komen doen ..

.
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

peggy&kurt
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#6 , 3 maand 3 weken geleden (24 mei 2019 21:05)

Bedankt voor de input. Vandaag heeft de werfleider na aandringen toch een oplossing voorgesteld (de dorpel zou er langs buiten van onderuit gehaald worden zodat de spouw bereikbaar is en dan zou men steunstenen plaatsen). Wij kijken het na met de architect en bouwkundig ingenieur of dit geen andere ellende zal veroorzaken.

Wij onthouden wel om eventueel de aannemer in aangetekend in gebreke te stellen voor de oplevering.

Terug naar “Administratief recht”