Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
miekedolleke
Topic Starter
Berichten: 6
Juridisch actief: Nee

Domicile

#1 , 9 maand 1 week geleden (12 feb 2018 09:22)

Geachte Mevrouw/Mijnheer,

Hierbij graag uw verhelderend advies bij de volgende situatie.
Mijn jongste zoon (33) werkt voltijds en woont in bij zijn vriendin (eigen woonst) in de nabij gelegen stad. Zijn domiciliëringsadres staat echter nog op ons adres in een andere woonplaats. Af en toe komt hij nog op regelmatige basis bij ons slapen en een aantal zaken regelen, zoals aan zijn fiets sleutelen of pakjes van de koerierdienst ophalen. Door het nachtwerk dat hij doet, vindt hij het gemakkelijk dat alle postzendingen op ons en dus zijn oud adres toekomen.
Onze vraag is of zijn domiciliëring op ons adres, ondanks woonachtig bij vriendin, geen nare gevolgen kan hebben zoals bijvoorbeeld op fiscaal vlak of andere?
Deze situatie duurt nu al enkele jaren, ondanks mijn vraag om zich te laten domiciliëren op het adres van zijn vriendin.
Bedankt bij voorbaat en beste groeten

Chris

eylis
Berichten: 7224

#2 , 9 maand 1 week geleden (12 feb 2018 10:00)

Uw eis is terecht. Uw zoon is meerderjarig en zelfstandig en woont samen. Hij heeft met andere woorden het merendeel van zijn belangen en activiteiten op het adres waar hij verblijft. Dat hij regelmatig komt logeren en/of wat knutselt bij u thuis is geen argument om zijn domicilie te rechtvaardigen op uw adres. een practische tip om de domicilie te bepalen in deze situatie is: op welk adres bevindt zich zijn kleerkast en naar welk adres gaat hij slapen met een valiesje. Meldt hem vriendelijk dat hij zich volgens de wet moet domicileren op het adres waar hij ook verblijft. Dat domiciliefraude (en dat doet hij dus nu) vervolgd kan worden mét een strafmaat. bovendien is het ook uw recht om uw eigendom en goederen te beschermen. Indien zijn domicilie op uw adres blijft staan én hij heeft ooit schulden, dan kan een deurwaarder uw bezittingen in beslag nemen.

miekedolleke
Topic Starter
Berichten: 6
Juridisch actief: Nee

#3 , 9 maand 6 dagen geleden (13 feb 2018 10:00)

Hallo beste Eylis,

Vriendelijk dank voor uw reactie. Nu heb ik tenminste een argumentatie om hem van antwoord te dienen.

Beste groeten

Chris

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Administratief recht”