Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Serius
Topic Starter
Berichten: 9

Schrapping bevolkingsregister & uitkering

#1 , 9 maand 2 dagen geleden (18 apr 2017 18:16)

Dag,

Als je een uitkering aanvraagt terwijl je geschrapt bent uit je vorige gemeente (en vervolgens zonder domicilie zit) en de maand erna naar het buitenland gaat op reis, is dat wettelijk in orde uitkering te krijgen in die maand?

Groeten


mava105
Berichten: 14140
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 9 maand 2 dagen geleden (18 apr 2017 20:01)

Je bent niet alleen geschrapt in de gemeente maar gelijk ook uit het rijksregister. Je bent dus onbestaande, en mensen die niet bestaan kunnen geen uitkering krijgen. Je kan als onbestaande ook niet legaal naar het buitenland. Je ID kaart is geschrapt, dus als de politie in het buitenland die vraagt, ben je daar ook onbestaand.

Franciscus
Berichten: 29566

#3 , 9 maand 2 dagen geleden (18 apr 2017 22:51)

U staat natuurlijk nog wel in het rijksregister maar wel als AACB ..Ambtelijke Afschrijving bij Collegiaal Besluit.
Wat zijn de gevolgen :
u bent geen inwoner meer in België
uw SIS gegevens op uw eID werken niet meer dus u kan niet meer terecht in een ziekenhuis - apotheek - dokter zonder de volle pot te betalen.
uw eID kaart zal ook aangeven dat u niet meer in orde bent mocht u ergens inloggen met die kaart.
u dient onmiddellijk zoals een buitenlander elke boete te betalen
Ook aan de Schengen buitengrenzen gaat u problemen hebben - quid buiten de Schengenzone.
U wordt in de politiesystemen gesignaleerd als zijnde niet in regel met bevolking...inbreuk bevolking (correctioneel vervolgbaar feit) met als gevolg dat u ook geen vliegtuig of internationale trein meer kan nemen.
Mogelijk - hangt een beetje van koppeling van politiesystemen af wordt op bepaalde plaatsen uw eID afgenomen en krijgt u van de overheid een attest van afname.
Buiten Europa (EU) zou ik me zeker niet meer wagen want daar heeft men echt geen begrip en staat men echt niet te wachten op mensen die in uw situatie zijn.

Mijn advies neem eens contact op met een www.caw.be uit uw omgeving.

Terug naar “Administratief recht”