Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
lawsome
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Is een digitale handtekening rechtsgeldig?

#1 , 6 maand 5 uur geleden (19 mei 2018 11:10)

Goedemorgen allemaal,
wij zijn bezig om ons klaar te maken voor de AVG, maar nou stuiten we op het probleem dat al we al onze klanten nieuwe voorwaarden willen laten ondertekenen. De meeste overeenkomsten die we aangaan doen we per mail en dan vragen we om een akkoord, maar ik twijfel of dat in dit geval voldoende is. Daarom zat ik een beetje te zoeken op internet en vond ik de mogelijkheid om offertes en documenten online te laten tekenen. Nu zeggen heel veel websites dat dit juridisch allemaal rechtsgeldig is, maar is dat wel echt zo? Ik wil hier namelijk geen problemen mee krijgen gezien de hoge boetes die er op staan.

Alvast dank voor jullie hulp!

denlowie
Berichten: 11168
Juridisch actief: Nee

#2 , 6 maand 4 uur geleden (19 mei 2018 12:49)

Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

sanneco
Berichten: 3
Juridisch actief: Ja

#3 , 5 maand 3 weken geleden (22 mei 2018 13:03)

Wow, dat is een uitgebreide uitleg denlowie! Dat helpt zeker en vast, maar ik denk dat het nog niet helemaal uitlegt of het rechtsgeldig is. Een advocaat legt hier https://jubel.be/geavanceerde-elektronische-handtekening/ uit waarom het inderdaad rechtsgeldig is: In het Belgisch bewijsrecht werd reeds aan artikel 1322 van het Burgerlijk Wetboek een tweede alinea toegevoegd dat bepaalt dat een elektronische handtekening juridische bewijskracht heeft.

Er zijn ook commerciële partijen zoals deze https://www.profsign.nl/ die software aanbieden voor digitaal ondertekenen, maar volgens mij is dat niet gratis, dus je moet je wel afvragen of dat überhaupt iets voor je is of niet.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “E-commerce”