Website tweedehands /project voor cursus

droneyard
Topic Starter
Berichten: 2

Website tweedehands /project voor cursus

#1 , 3 jaar 9 maand geleden (05 jul 2015 16:18)

Hallo,
Mijn zoon heeft een cursuswebontwikkeling gevolgd en is geslaagd volgend schooljaar komt het gedeelte webdessing auteursrecht en copyright aan de beurt. wij hebben hiervoor een domeinmaam laten registeren : droneyard.be een deel van zijn project staat online: de bedoeling is om eigenaars van drones en quadcopters de mogelijkheid te bieden om hun toestel tweedehands te verkopen en dus in contact te brengen met eventueel potentiële kopers. hij zelf heeft daar GEEN verdienste aan daar het ook nog in projectvorm is. Voor we dit zouden willen bekend maken via Blogs of sociale media is de vraag of we ons juridisch niets op onze nek halen ; volstaat het om op de site te verdelen dat de aangeboden toestellen van de eigenaars zijn en dat droneyard.be niet kan worden aansprakelijk kan worden gesteld voor deze toestellen ,indien koper en verkoper zouden problemen krijgen of het produkt niet voldoet.
Ter info,
Het plaatsen van de zoekertjes door de verkoper is is gratis (waar vind je dit nog :lol: )
De website is volledig door mijn zoon geschreven mag hij hierop zijn naam vermelden als webontwikkelaar :?:

Hopend kunnen jullie ons hierover een klein beetje helpen
Air,light and love keep the spirit alive for every working day

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
LeenW
Berichten: 8034

#2 , 3 jaar 9 maand geleden (06 jul 2015 01:16)

Hoe betaalt hij zijn onkosten?

Ik dacht dat drones ook (voorlopig nog) grotendeels illegaal zijn in België? Misschien toch oppassen dat hij niet mede verantwoordelijk voor iets kan worden gesteld.

Weo
Berichten: 410
Juridisch actief: Ja

#3 , 3 jaar 9 maand geleden (06 jul 2015 15:31)

Op zich zie ik niet zoveel problemen met het aanbieden van een platform waarop drones worden verkocht. Het "illegale" heeft betrekking op het gebruik van drones (waar mag je wel/niet vliegen).

Je zoon mag zijn naam op de website plaatsen, hij bezit de auteursrechten.

Hou er rekening mee dat je sowieso wel gebruiksvoorwaarden en bepalingen omtrent privacy en cookies zal moeten voorzien. Doe zeker wat inspiratie op door andere Belgische verkoopplatformen te bezoeken en te kijken hoe zij alles vermelden

Reclame

droneyard
Topic Starter
Berichten: 2

#4 , 3 jaar 9 maand geleden (06 jul 2015 16:03)

Bedankt voor de reactie
- drones zijn niet illegaal alleen is de belgische wetgeving zeer vaag hierover dit zowel voor de hobbyist als voor de mensen die pro vliegen
- wat betreft zijn onkosten de cursus word door vader en moeder betaald de enigste kost was zijn domein naam
- bestaan er ergens voorbeeld teksten wat we op de site zouden moeten plaatsen in verband met aangeboden produkten
ik dacht zeker te vermelden - dat de website een project is en het gebruik ervan kosteloos is en dat de aangeboden drones geen eigendom van ons zijn , dat ze worden aangeboden door derden en wij hiervan geen enkele aansprakelijk dragen van het gebruik van deze drones
HANDEL GELIJK EEN GOEDE HUISVADER ZO HANDELEN , EN GEBRUIK STEEDS UW GEZOND VERSTAND
Air,light and love keep the spirit alive for every working day

Weo
Berichten: 410
Juridisch actief: Ja

#5 , 3 jaar 9 maand geleden (06 jul 2015 18:13)

Er komt normaal gezien dit jaar nog een nieuwe wet mbt drones. Hopelijk meer nieuws tegen de herfst. Die wet zou duidelijkheid moeten scheppen.

De beste voorbeelden zal je vinden op vergelijkbare websites. Die zijn immers vaak specifiek voor die website geschreven door juristen. Dus kijk eens op tweedehands.be, kapaza.be, ... scroll naar beneden en klik op zaken als "privacy", "gebruiksvoorwaarden, "cookie-beleid", ... Als je je even bezig houdt met naar allerhande websites te surfen (beter van iets grotere spelers, die hebben meestal juridisch sluitende voorwaarden), dan zal je zien wat er steeds terugkomt. Als je naar vergelijkbare sites kijkt, zal je ook zien wat zij als regels vooropstellen specifiek mbt het aanbieden van een verkoopsplatform (Wanneer is er sprake van koop? Wat moet je vermelden bij een advertentie? ...)

Daarnaast kan je zeker ook extra tips meegeven zoals "let op voor oplichters", "hoe herken je een oplichter ...", "handel als een goed huisvader".

Terug naar “E-commerce”