bouwvergunningen geblokkeerd door lid van de deputatie

lawst
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

bouwvergunningen geblokkeerd door lid van de deputatie

#1 , 2 jaar 10 maand geleden (19 jan 2017 11:59)

Systematisch worden goedkeuringen van de deputatie met betrekking tot het goedkeuren van bouwvergunningen gestuurd of geblokkeerd door een lid van de deputatie (provinciebestuur). Diezelfde gedeputeerde is ook verantwoordelijk voor de beroepsprocedures bouw- en verkavelingsvergunningen op provinciaal niveau.

Op hetzelfde moment stemt diezelfde gedeputeerde voor of tegen een dossier, naar mijn weten altijd in het voordeel van zijn werkgever, een advocatenkantoor actief in Vlaanderen. Dit advocatenkantoor wint dus altijd naar keuze (dat is goed voor hun statistieken, imago, en zakencijfer), ook al werden bouwdossiers op gemeentelijk vlak goedgekeurd.

Volgens de regelgeving op provinciaal vlak is deze persoon geacht zichzelf te onthouden van de stemming en andere gedeputeerden te informeren over een eventueel belangenconflicht. Dit gebeurt dus niet.

Ook op gemeentelijk vlak heeft deze persoon in het verleden landbouwgrond gekocht (terzelfdertijd lid van de gemeenteraad destijds), dat kort erna werd omgezet in bouwgrond, zodat hij dit voor meer geld kon verkopen.

Wat kan men doen indien een tegenpartij de advocaat heeft die terzelfder tijd de werkgever is van een lid van de deputatie die voor hetzelfde advocatenbureau werkt, zich niet wil onhouden van beïnvloeding, en de gedeputeerde ook nog de beroepsprocedure controleert?

Hebben advocaten geen deontologische code? Zowel de werkgever als de werknemer van het advocatenkantoor hebben blijkbaar geen professionele waardigheid.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.