Nieuwbouw woning verhuren

Inne999
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Nieuwbouw woning verhuren

#1 , 5 maand 1 week geleden (05 feb 2019 13:20)

Ik heb in 2018 een woning (eerste en enige woning ooit gekocht) gekocht (nieuwbouw, gekocht op plan) en heb hiervoor 10% registratierechten betaald op de grond en 21% BTW op de constructie. Het gaat echter om een klein appartement (zou klein beschrijf zijn indien dit een ouder appartement zou zijn). De woning zal pas rond de zomer 2019 afgewerkt zijn en ik denk eraan deze woning toch te verhuren ipv zelf in te wonen zoals het plan oorspronkelijk was. Nu heb ik volgende vragen:

1) Ik las dat bij klein beschrijf je zelf in de woning moet wonen gedurende 3 jaar, vooraleer je kan verhuren zonder groot beschrijf en boete te moeten betalen. Nu vroeg ik mij af hoe het dan zit in mijn geval (grond: 10% registratie en constructie: 21% BTW). Kan ik wel onmiddelijk verhuren zonder iets te moeten bijbetalen of een boete te moeten betalen?

2) Ik vermoed dat ik al het antwoord weet op mijn volgende vragen, maar aangezien het mijn eerste aankoop is, wil ik toch even bevestiging. Indien ik zou verhuren, zou ik niet in aanmerking komen voor de geïntegreerde woonbonus vermoed ik? Dus op mijn belastingen van 2019, aanslagjaar 2018, waarbij de woning al is aangekocht maar nog niet is verhuurd, kan ik ook de woonbonus niet ingeven in mijn belastingen?

Alvast bedankt voor de hulp!
Met vriendelijke groeten,
Inne

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.

Terug naar “Kopen”