“Art.137.§ 1. De instrumenterende ambtenaar vermeldt in alle
onderhandse en authentieke akten...van een eigendomsoverdracht ten bezwarende titel...:1° of er voor het onroerend goed een stedebouwkundige vergunning is uitgereikt;2° de meest recente
stedebouwkundige bestemming van dit onroerend goed met de benamingen gebruikt in het plannenregister...5° de lasten en voorwaarden die opgelegd zijn bij de verkavelingsvergunning.Aan de akte wordt een
stedebouwkundig uittreksel toegevoegd, zoals bedoeld in artikel 135, § 1, dat ten hoogste vijf maanden voor de datum van de akte verleend werd...”(18 MEI 1999. - Decreet houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening).
Onderzoek zorgvuldig uw notariële onderhandse akte en het toegevoegd stedenbouwkundig uittreksel.
‘bleek verkavelingsvergunning vervallen te zijn’ wijzigt de
bestemming van de grond niet en belet het verkrijgen niet van een bouwvergunning,die de verkoper en de notaris u niet moeten leveren.
“Art.106.De aanvraag voor een stedebouwkundige vergunning of een verkavelingsvergunning wordt gericht aan het college van burgemeester en schepenen van de gemeente waarin het voorwerp van de vergunningsaanvraag gelegen is...”(18 MEI 1999. - Decreet houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening).
Ga volledigheidshalve naar (Belgische wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in
http://just.fgov.be .Klik voor WetBOEKEN in de balk achter ’Juridische aard’ op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts.