Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Indien u hiernaar op zoek bent, raadpleeg Jureca De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
ktke
Topic Starter
Berichten: 22

Huis verkopen op voorwaarde dat we er in kunnen blijven tot bepaalde datum.

#1 , 4 maand 3 weken geleden (18 jul 2018 23:11)

Hallo iedereen.

Wij verkochten ons vorige huis via een immokantoor en vroegen hen met de eigenaars overeen te komen dat wij zeker tot een bepaalde datum tijd zouden krijgen om een ander huis te zoeken. Het immokantoor had dit echter niet doorgegeven aan de kopers en wij waren zo slim om al een bod te aanvaarden, waarna we natuurlijk geen onderhandelmarge meer hadden. Uiteindelijk kwam alles goed, maar intussen staat onze huidige woning eveneens te koop, hoewel wij pas over een jaar in ons volgende huis kunnen. Je weet immers nooit hoe lang iets te koop gaat staan en een jaar op voorhand te koop zetten was de raad die wij kregen.

Dit keer wil ik er dan ook 100% zeker van zijn dat we tot de gewenste datum in ons huis kunnen blijven, want twee verhuizen op korte termijn, met twee kleine kinderen, dat zie ik niet zitten. Volstaat het om deze voorwaarde van bij het begin duidelijk te communiceren aan kandidaat kopers, ze ook te herhalen bij het aanvaarden van het bod (dat dit enkel onder die voorwaarde aanvaard wordt) en het in de compromis te laten opnemen?

mvg,
KT

bosprocureur
Berichten: 2986

#2 , 4 maand 3 weken geleden (19 jul 2018 08:05)

Eigenlijk volstaat dit uiteraard komt het ook in de akte …).

Houd er wel rekening mee dat kopers evt. iets meer registratie zullen betalen, omdat er rekening moet gehouden worden met de huurwaarde van die periode, omdat die als deel ven de verkoopprijs zal gezien worden.

ktke
Topic Starter
Berichten: 22

#3 , 4 maand 3 weken geleden (19 jul 2018 10:59)

Bedankt!

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Kopen”