gerechterlijke verkoop

jacodepapegaai
Topic Starter
Berichten: 29

gerechterlijke verkoop

#1 , 28 mei 2018 10:47

Door een erfeniskwestie zijn we in het stadium van openbare verkoop voor een loods met achterliggende grond die naast de woning van mijn broer gelegen is. Het is een gerechterlijke procedure omdat we er anders niet uitgeraakten. De 1ste zitdag is voorbij en in principe is alles verkocht, maar hoger opbod is nog mogelijk tot 6 juni.
De bezichtigingen gaan dus gewoon door en in geval van hoger bod nog een 3 tal weken langer.
Nu blijkt dat mijn broer nog snel zijn aangrenzende tuin wil heraanleggen en hebben wij vastgesteld dat hij de 'verkochte ' grond effe gebruikt om zijn materialen te laten leveren, de uitgegraven grond te verspreiden op het naastliggende terrein (zodat hij deze niet moet afvoeren) en als toppunt zijn oude haag herplant heeft op de grond die dus in principe niet meer van hem is (duidelijk voorbij de meetpalen geplant). De nieuwe eigenaar kan zijn toestemming nog niet gegeven hebben want die moet wachten met de betaling tot de periode van hoger bod voorbij is. Wij als mede-eigenaar zijn niet op de hoogte gebracht van zijn bedoelingen, maar moeten wel een plausibele uitleg verschaffen aan de mogelijke kandidaat-kopers! Kan dit zo maar?vooraleer wij onze advocaat hierover raadplegen: hebben wij recht om te vragen dat hij de haag terug verwijdert en het weiland terug in zijn oorspronkelijke vorm herstelt? Waarschijnlijk is dit laatste onmogelijk omdat de grond al platgereden is, maar toch....mogelijks doet hij dit ook om ons in het harnas te jagen want de mogelijkheid bestaat dat met dit warm weer de haag het niet overleeft. Wat denken jullie hiervan?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
mava105
Berichten: 19575
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 28 mei 2018 11:32

Zonder hoger bod is de loods en de grond voorlopig verkocht. Indien er geen andere koper is , kan de huidige gaan klagen omdat hetgeen hij gekocht heeft niet meer in dezelfde staat is dan als toen hij het goed bezichtigde. Kunnen dus problemen van komen

Franciscus
Berichten: 34551

#3 , 28 mei 2018 18:26

Aan de notaris en vermoedelijke nieuwe eigenaar de nodige info doorgeven.
Kan een juridisch staartje krijgen voor broerlief.
Landje pik.

Reclame

Terug naar “Kopen”