Compromis opschortende voorwaarde rooilijn

IDP
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Compromis opschortende voorwaarde rooilijn

#1 , 08 mar 2018 13:56

Beste, 5 jaar geleden hebben wij een huis aangekocht. In de toenmalige compromis stond dat de verkoper aangeeft dat er geen rooilijn door het huis liep. In de akte staat het dan blijkbaar niet opgenomen. Nu willen wij ons huis verkopen en hadden wij een compromis getekend met opschortende voorwaarde dat de rooilijn niet door het huis zou lopen (document was opgevraagd door het immokantoor maar nog niet aanwezig). Nu blijkt er ineens vanuit de stadsdiensten een document te zijn waarop te zien is dat er een rooilijn lichtjes door het huis loopt. Nu ben ik wel wat verontwaardigd. Wij hebben het huis toen gekocht, wetende dat er geen rooilijn door het huis zou lopen (stond in compromis, alsook: zie notarisbrief stad X). 5 jaar geleden moet het document ook al bestaan hebben maar kon het toen niet voorgelegd worden. Allemaal zeer vreemd, maar feit is dat de koper momenteel afziet van de verkoop. Kan ik iemand hier eigenlijk iets maken, immokantoor, notaris, stadsdienst??? Of gaan die allemaal vrijuit in dit verhaal zoals gewoonlijk? Bedankt voor de info! Mvg

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Sirkii
Berichten: 5395

#2 , 11 mar 2018 21:33

De enige piste die ik zie is dat je schadevergoeding vordert van de verkoper aan wie jij kocht op basis van een verborgen gebrek. Een verborgen gebrek is een gebrek waarvan de koper wist dat het er was en bewust verzwegen heeft/gelogen heeft. Dergelijke processen duren een eeuwigheid en zijn pokkeduur en ondertussen is het pand onverkoopbaar.

Is er een schatting beschikbaar van de minwaarde die die rooilijn oplevert? Deze minwaarde is af te wegen tegen de miseri van procederen. Neem desnoods een (betalende) adviserende consult bij een advocaat die in die materie beslagen is om je kansen te laten inschatten.

scorpioen
Berichten: 9383
Juridisch actief: Nee

#3 , 12 mar 2018 12:04

Ook de notaris kan aansprakelijk zijn. Hij moet de nodige inlichtingen nemen ivm de stedenbouwkundige toestand. Vraag is natuurlijk welke info hij kreeg van de gemeente. Als die info fout was kan ook de gemeente aansprakelijk zijn.

Ook moeilijk te beoordelen is welke schade u lijdt. Als u meent dat het de moeite is, raadpleeg dan een (goede) advocaat.

Reclame

Terug naar “Kopen”