verkoop woning binnen 2 jaar

nele
Topic Starter
Berichten: 2

verkoop woning binnen 2 jaar

#1 , 25 sep 2007 16:04

hopelijk kunnen jullie mij helpen,

vorig jaar huis gekocht in augustus. die we nu terug willen verkopen.
welke boetes moeten we daarop betalen? aankoopprijs 191000 euro.
en welke kosten kunnen we bij de bank verwachten doordat we de lening stopzetten. lenging van 150000 euro

alvast bedankt

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
Wesley
Berichten: 294

#2 , 26 sep 2007 21:48

Afhankelijk hoe je hebt gekocht... met abattement en klein beschrijf? Binnen de 2 jaar verkopen krijg je trouwens 3/5de van de registratierechten terug. Bespreek met uw notaris.

Bank, de wederbeleggingsvergoeding. Vraag advies aan uw bankier.

j.demoor
Berichten: 10360

#3 , 27 sep 2007 10:52

“Art.53.Het bij artikel 44 vastgestelde recht wordt tot 5 ten honderd verminderd in geval van verkoop van de eigendom:2°.van woningen waarvan het gebouwd of ongebouwd kadastraal inkomen een bij koninklijk besluit vast te stellen maximum niet overschrijdt...Art.60...Het voordeel van de in artikel 53,2° bedoelde vermindering blijft alleen dan behouden zo de verkrijger of zijn echtgenote ingeschreven is in het bevolkingsregister...op het adres van het verkregen onroerend goed.Deze inschrijving moet...ten minste DRIE JAAR zonder onderbreking behouden blijven...”(Wetboek Registratierechten 30 november 1939).

“Art.26.§ 1. De kredietnemer heeft het recht op ieder ogenblik het kapitaal geheel terug te betalen...”(4 AUGUSTUS 1992. - Wet op het hypothecair krediet).

Onderzoek zorgvuldig de voorwaarden betreffende die terugbetaling bedongen in uw overeenkomst.

Ga volledigheidshalve naar (geconsolideerde wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be .Klik in de balk achter ’Juridische aard’ op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts en zoek daar de nodige WetBOEKEN.

Reclame

Terug naar “Kopen”