Pagina 1 van 1
Wet Breyne
Geplaatst: 14 jul 2012 20:35
door nathalie18
Beste forumbezoekers,Ik heb met 13 andere eigenaars een appartement gekocht. De bouwheer is in faling gegaan februari 2011. De gemeenschappelijke delen zijn nog niet afgewerkt en ook in 2 appartementen moet er nog afgewerkt worden.Een curator is aangesteld maar doet niet voort.Op het 1ste en 2 de verdiep zitten we nog altijd zonder terrasleuningen wat een gevaarlijke situatie is, zeker met kleine kinderen.Wie is verantwoordelijk als er iemand af valt?Volgens de wet Breyne moet de bank over de brug komen met geld om de afwerking te voltooien maar van I.N.G krijgen we geen enkele cent. Elke bewoner moet de laatste schijf nog betalen omdat de gemeenschap niet is opgeleverd. Wat kunnen we nog doen zonder te veel geld uit te geven aan gerecht en advocaten?
Graag een antwoord.
Nathalie
Re: Wet Breyne
Geplaatst: 16 jul 2012 09:22
door j.demoor
“Art.24.Na hetzelfde vonnis kan een roerende of onroerende rechtsvordering of een middel van tenuitvoerlegging op de roerende of onroerende goederen niet voortgezet, ingesteld of aangewend worden dan tegen de curators...Art.46.§ 1.Na hun ambtsaanvaarding beslissen de curators onverwijld of zij de overeenkomsten die gesloten zijn voor de datum van het vonnis van faillietverklaring en waaraan door dat vonnis geen einde wordt gemaakt, al dan niet verder uitvoeren. De partij die de overeenkomst met de gefailleerde heeft gesloten, kan de curators aanmanen om die beslissing binnen vijftien dagen te nemen. Indien geen verlenging van termijn is overeengekomen of indien de curators geen beslissing nemen, wordt de overeenkomst geacht door toedoen van de curators te zijn verbroken vanaf het verstrijken van deze termijn; de schuldvordering van de schade die eventueel verschuldigd zou zijn aan de medecontractant wegens de niet-uitvoering, wordt opgenomen in de boedel...”(8 AUGUSTUS 1997. - Faillissementswet).
‘De bouwheer is in faling gegaan februari 2011. De gemeenschappelijke delen zijn nog niet afgewerkt en ook in 2 appartementen moet er nog afgewerkt worden’.
De titularissen van die schuldvordering kunnen de verdere uitvoering ervan aan de curator vragen en dienen in ieder geval aangifte ervan te doen overeenkomstig: “Art.38.Het vonnis van faillietverklaring en het latere vonnis dat de staking van betaling vaststelt, worden, door de griffier binnen vijf dagen na hun dagtekening bij uittreksel bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad en door de curators binnen dezelfde termijn in minstens twee dagbladen of periodieke uitgaven met regionale spreiding. Het uittreksel vermeldt :...5. de termijn om aangifte van de schuldvorderingen te doen...”(8 AUGUSTUS 1997. - Faillissementswet).
Re: Wet Breyne
Geplaatst: 16 jul 2012 11:53
door Gebruiker21
Nathalie, ikzelf ben ook aan het bouwen met een firma, dus ook onder de Wet Breyne, maar wij hebben ondertussen wel een kopie van het contract gekregen van de firma (en dit is dus geen bank!) die garant staat voor de afwerking van de bouw als er iets met de bouwfirma gebeurd. Voor ons is het dus 100% duidelijk wie we moeten aanspreken om onze bouw te laten afwerken moest er iets gebeuren.
Heb jij zo geen kopie gekregen van dit contract? Hoe weet jij dat het de bank is die over de brug moet komen?