Mogelijks bestaan hier inderdaad oude foto s van. Maar sowieso staat dit perceel geregistrerd sins 1990 op onze bedrijfsnaam.Kan u bewerking sinds WO II bewijzen? ik denk dan aan het pachtboek of een losse oude overeenkomst, foto's enz, enz.
Niemandsland is er wel binnen de grenzen in die zin dat de laatste eigenaar van sommige stukken niet gekend is in oude archieven kunnen dan eventueel wel de vorige eigenaars opgespoord worden.
Als het land aan niemand toebehoord heeft u evenveel recht de hindernissen te verwijderen als hij om ze te plaatsen.
Ik zou hem aangetekend in gebreke stellen en hindernissen verwijderen met zo weinig mogelijk beschadiging aan zijn materiaal. (paar boerenknechten en eventueel één of twee "collega's" laten helpen) Als meneer van zijn neus komt maken hem vriendelijk vragen waar u "zijn eigendom" mag "deponeren". Bij gebrek aan een samenhangend antwoord hem vriendelijk voorstellen dat u het tegen een kleine vergoeding anders wel kan opslaan in één van u schuren tot als hij het kan komen halen...
als gebruiker kan toch een vrjaringstermijn ingeroepen worden? bedrijfsnaam is eenpersoonszaak - priveGa eerst na wie eigenaar is alvorens iets te ondernemen. U zegt zelf dat er erfgenamen zijn van dat stuk grond. Dat kan niets anders betekenen dan dat de erflater (dus eigenaar tot voor kort) bekend is.
Geregistreerd op bedrijfsnaam is niet de eigendomsregistratie, maar enkel als gebruiker, dat is iets totaal anders.
Ja maar waarom schrijft u dan dat het niemandsland is? Er zijn duidelijk bekende mede-eigenaars...dus onmogelijk dat het aan niemand toebehoort. Een en ander klopt niet aan wat u schrijft......De erfgenamen bleken zo verspreid dat het en onmoglijke taak bleek ze allen te contacteren. Onze buur heeft er enkele te pakke gekregen en aangeschreven, nog eens enkele van hen gingen akkoord met een eventule verkoop. derest is onbereikbaar, dood of niet geinteresserd.Ga eerst na wie eigenaar is alvorens iets te ondernemen. U zegt zelf dat er erfgenamen zijn van dat stuk grond. Dat kan niets anders betekenen dan dat de erflater (dus eigenaar tot voor kort) bekend is.
Geregistreerd op bedrijfsnaam is niet de eigendomsregistratie, maar enkel als gebruiker, dat is iets totaal anders.
Dus is hij nu reeds eigenaar van een stuk van dit perceel of kan dit zomaar niet opgedeeld worden in x erfgenamen vierkante cm...?
dat klopt, Rechtzetting,Ja maar waarom schrijft u dan dat het niemandsland is? Er zijn duidelijk bekende mede-eigenaars...dus onmogelijk dat het aan niemand toebehoort. Een en ander klopt niet aan wat u schrijft......De erfgenamen bleken zo verspreid dat het en onmoglijke taak bleek ze allen te contacteren. Onze buur heeft er enkele te pakke gekregen en aangeschreven, nog eens enkele van hen gingen akkoord met een eventule verkoop. derest is onbereikbaar, dood of niet geinteresserd.Ga eerst na wie eigenaar is alvorens iets te ondernemen. U zegt zelf dat er erfgenamen zijn van dat stuk grond. Dat kan niets anders betekenen dan dat de erflater (dus eigenaar tot voor kort) bekend is.
Geregistreerd op bedrijfsnaam is niet de eigendomsregistratie, maar enkel als gebruiker, dat is iets totaal anders.
Dus is hij nu reeds eigenaar van een stuk van dit perceel of kan dit zomaar niet opgedeeld worden in x erfgenamen vierkante cm...?
Dus naar hypotheekkantoor gaan. Daar vindt u de namen van de mede-eigenaars zelfs als het er honderd of meer zijn....
de eigendomsdtitel wordt daar bij ieder overlijden automatisch overgeschreven op de naam van de erfgenamen. Zo simpel is dat....
U schreef ook dat er geen huur of pachtovereenkomst is. Bijgevolg kunnn de eigenaars u het recht van toegang ontnemen.
"wij kunnen bewijzen dat het stuk land in gebruik is op onze naam sinds 1990. "Wel, ik heb altijd geleerd dat bij 30 jaar gebruik van grond alsof u de eigenaar bent zonder dat iemand bezwaar maakt, deze grond ook werkelijk van u is. Als u kan bewijzen dat deze situatie al meer dan 30 jaar zo is, bent u dus eigenaar geworden.
Op deze wijze is de (oplettende) Vlaamse overheid al heel wat grond kwijtgeraakt aan boeren, die oogluikend gebruik maakten van deze gronden.
Termijn is 30 jaar. Met zekerheid: http://www.argusadvocaten.be/content/ar ... jaring.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;de verjaringstermijn lijkt ons 20 jaar, dit hopen wij morgen zeker te weten. de buur heeft geen connectie met deze opgemaakt stamboom,
complex verhaal.
bedankt, dan zal het iets moeilijker worden en moet nog 10 jaar bewezen worden ahv foto s of buurtbewoners.Termijn is 30 jaar. Met zekerheid: http://www.argusadvocaten.be/content/ar ... jaring.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;de verjaringstermijn lijkt ons 20 jaar, dit hopen wij morgen zeker te weten. de buur heeft geen connectie met deze opgemaakt stamboom,
complex verhaal.